Acest tip de blat este usor de facut, este vegan si nu contine gluten.
Ingrediente:
1 bucata de conopida organica
3/4 cana migdale macinate
1 1/2 lingura oregano uscat
sare de Himalaya si piper pentru gust
1/4 cana seminte de chia
3/4 cana apa
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 200 grade C.
Se spala conopida si se inmoaie intr-o solutie de curatat (apa cu bicarbonat de sodiu sau apa cu otet de mere) pentru a inlatura pamantul, bacteriile si pesticidele.
Semintele de chia se spala cu ajutorul unei strecuratoare fine.Se pun la inmuiat semintele in apa si se lasa in frigider pana la utilizare.
Se clateste conopida si se zvanta de apa cu ajutorul unui prosop.
Se taie in bucati de marime medie si se pun intr-un blender, pana se faramiteaza si capata textura boabelor de orez.
Se pun 3 cani de conopida maruntita intr-un bol mare.
Se adauga condimentele si migdalele si se amesteca bine.
Se face o gaura in mijloc si se adauga semintele de chia inmuiate.
Cu mainile se amesteca bine aluatul si se formeaza o bila. Aluatul va fi mai lipicios si mai moale decat unul obisnuit.
Se pune aluatul pe o tava unsa bine cu ulei si se preseaza pana se intinde pe toata tava.
Se coace 25 minute sau pana capata o culoare aurie.
Se unge blatul cu sos de rosii si se presara toppinguri de pizza. Se coace 5-10 minute, se lasa la racit, apoi se serveste.
Sursa
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro