Blat de pizza din conopida, usor de facut si foarte sanatos!

Blat de pizza din conopida, usor de facut si foarte sanatos!

Acest tip de blat este usor de facut, este vegan si nu contine gluten.

 

Ingrediente:
1 bucata de conopida organica
3/4 cana migdale macinate
1 1/2 lingura oregano uscat
sare de Himalaya si piper pentru gust
1/4 cana seminte de chia
3/4 cana apa
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 200 grade C.
Se spala conopida si se inmoaie intr-o solutie de curatat (apa cu bicarbonat de sodiu sau apa cu otet de mere) pentru a inlatura pamantul, bacteriile si pesticidele.
Semintele de chia se spala cu ajutorul unei strecuratoare fine.
Se pun la inmuiat semintele in apa si se lasa in frigider pana la utilizare.
Se clateste conopida si se zvanta de apa cu ajutorul unui prosop.
Se taie in bucati de marime medie si se pun intr-un blender, pana se faramiteaza si capata textura boabelor de orez.
Se pun 3 cani de conopida maruntita intr-un bol mare.
Se adauga condimentele si migdalele si se amesteca bine.
Se face o gaura in mijloc si se adauga semintele de chia inmuiate.
Cu mainile se amesteca bine aluatul si se formeaza o bila. Aluatul va fi mai lipicios si mai moale decat unul obisnuit.
Se pune aluatul pe o tava unsa bine cu ulei si se preseaza pana se intinde pe toata tava.
Se coace 25 minute sau pana capata o culoare aurie.
Se unge blatul cu sos de rosii si se presara toppinguri de pizza.
Se coace 5-10 minute, se lasa la racit, apoi se serveste.
Sursa

Ingrediente:

1 bucata de conopida organica
3/4 cana migdale macinate
1 1/2 lingura oregano uscat
sare de Himalaya si piper pentru gust
1/4 cana seminte de chia
3/4 cana apa

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200 grade C.

Se spala conopida si se inmoaie intr-o solutie de curatat (apa cu bicarbonat de sodiu sau apa cu otet de mere) pentru a inlatura pamantul, bacteriile si pesticidele.

Semintele de chia se spala cu ajutorul unei strecuratoare fine.Se pun la inmuiat semintele in apa si se lasa in frigider pana la utilizare.

Se clateste conopida si se zvanta de apa cu ajutorul unui prosop.

Se taie in bucati de marime medie si se pun intr-un blender, pana se faramiteaza si capata textura boabelor de orez.

Se pun 3 cani de conopida maruntita intr-un bol mare.

Se adauga condimentele si migdalele si se amesteca bine.

Se face o gaura in mijloc si se adauga semintele de chia inmuiate.

Cu mainile se amesteca bine aluatul si se formeaza o bila. Aluatul va fi mai lipicios si mai moale decat unul obisnuit.

Se pune aluatul pe o tava unsa bine cu ulei si se preseaza pana se intinde pe toata tava.

Se coace 25 minute sau pana capata o culoare aurie.

Se unge blatul cu sos de rosii si se presara toppinguri de pizza. Se coace 5-10 minute, se lasa la racit, apoi se serveste.

Sursa

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte