Blestemul ascuns în hainele Sfintei Parascheva. Ce scrie în racla cu moaşte

blestemul sfintei parascheva
rugăciunile ne ajută întotdeauna în fața blestemelor

Preoții au ascuns acest lucru ani la rând, dar până la urmă s-a aflat ce blestem ascunde Sfânta Cuvioasă Parascheva

În fiecare an, pe data de 14 octombrie, credincioșii din întreaga țară o sărbătoresc pe Sfânta Cuvioasă Parascheva. Această prăznuire este una de o importanță deosebită, deoarece în calendarul creștin ortodox este trecută cu roșu.

Puțini știu însă că Sfânta Parascheva ascunde un blestem, iar cei care au aflat acest lucru acum zeci de ani, au știut să ascundă secretul.

Blestemul ascuns în veșmintele Sfintei Parascheva

Moaștele Sfintei Parascheva ce se află din anul 1641 în Iași,au fost aduse acolo de către Vasile Lupu. Osemintele sunt învelite în două rânduri de haine. Primul, care nu se dă jos niciodată, iar al doilea, care este schimbat an de an.

sfanta cuvioasa parascheva este insotita de un blestem
Sfânta Cuvioasă Parascheva este sărbătorită de mulți credincioși[Sursa foto: Facebook]

Pe primul rând de haine ce acoperă moaștele, este scris blestemul lui Vasile Lupu și al Mitropolitului Varlaam. 

"Blestemat să fie cel care va împrăștia vreodată moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva", sunt cuvintele scrise pe sigiliul aflat pe hainele sfinte.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Sfânta Cuvioasă Parascheva s-a născut din părinți bogați, dar pe parcursul copilăriei, aceștia au învățat-o despre iubirea lui Dumnezeu, ceea ce a făcut-o pe cuvioasă să urmeze calea mănăstirii.

moaștele sfintei parascheva blestem
Credincioșii vin la moaștele Sfintei Parascheva în fiecare an[Sursa foto: Facebook]

La vârsta de 25 de ani, pe când se afla la Mănăstirea Maicii Domnului din Heracleea, un înger i s-a arătat în vis și i-a spus că ar trebui să meargă în locul în care s-a născut și în care se află și părinții acesteia.

Se spune că după ce-a fost îngropată, câțiva marinari i-au descoperit trupul, care nu părea a fi atins de moarte. 

În fiecare an, credincioșii merg în pelerinaj la Iași pentru prăznuirea Sfintei Cuvioase Parascheva.

Un mit al acestei sărbători are legătură cu gătitul. Dacă vei face mâncare în această zi sfântă, te va durea capul tot anul.

De asemenea, pe 14 octombrie se împarte must și pâine celor aflați în nevoie. Acest lucru va aduce celui care a împărțit, belșug și ocrotire sufletească.

 

 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Cine a fost Sfânta Cuvioasă Parascheva? De ce este aşa de importantă pentru români

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies