Boala si leac pentru fiecare zodie in parte. Vezi ce ti se potriveste!

Boala si leac pentru fiecare zodie in parte. Vezi ce ti se potriveste!
Boala si leac pentru fiecare zodie in parte. Vezi ce ti se potriveste!

V-ati intrebat vreodata ce planta vi se potriveste in functie de personalitate?

Sau de ce ati fost tot timpul atras/a de o anumita floare? In spatele acestor aparente se afla o intreaga poveste...

In univers, Marele Om poate fi reprezentat prin cele 12 zodii astrologice, iar fiecareia dintre ele ii corespunde o sectiune a corpului, cu organele acesteia.

Asa cum e in natura, se pot produce la un moment dat unele schimbari fiziologice, care ne pot afecta sanatatea, iar cele mai sensibile zone difera in functie de zodie.

Pentru acestea, exista anumite plante, esente si flori care ne ajuta la diminuarea sau chiar eliminarea acestor probleme.

Berbec- Zodia berbec este guvernata de planeta Marte, cunoscuta ca planeta razboiului, dar si a pacii. Marte guverneaza zona capului si a fetei in afara de nas, dar si cele doua emisfere cerebrale, ceea ce denota o cerebralitate intensa. Aceasta planeta este asociata cu fierul, avand o influenta si asupra sangelui nativilor.

Planta care li se potriveste cel mai bine este PADUCELUL; acesta calmeaza starile de nervozitate, durerile de cap si migrenele, insomniile si problemele cardiace cu substrat nervos.

Alimente recomandate: ceapa si prazul (efect sedativ si fluidifica sangele), condimentele, ardei iute si mustar (cu masura).

Taur- Taurul este dominat de Venus, planeta dragostei. Acestei zodii ii corespund urechile, gatul, laringele si organele limfatice, iar la femei, organele interne; problemele pot aparea la stomac, pot face foarte usor amigdalita, laringita sau pot avea probleme genitale.

MENTA este cea mai potrivita planta pentru zodia taurului. Aceasta combate laringita si durerile menstruale, calmeaza durerile abdominale si este recomandata pentru problemele cu aparatul respirator.

Alimente recomandate: sparanghelul, anghinarea, cerealele si fasolea.

Gemeni- Zodia gemenilor este guvernata de planeta Mercur si reprezinta caile respiratorii superioare, plamanii, umerii si mainile, ceea ce semnifica fortele progresului. Astfel, bolile specifice sunt cele legate de plamani, raniri ale mainilor si umerilor si stari de anxietate.

SOVARFUL este planta recomandata zodiei gemenilor. Acesta trateaza afectiunile respiratorii, dar si reumatismul si atrozele.

Alimente recomandate: mazarea, fasolea cu bob lat, morcovi, migdale, ceaiuri din chimen sau anason.

Rac- Luna este cea care guverneaza zodia racului si reprezinta plamanii si organele digestive. Racul este o zodie cu un organism sensibil si tinde sa dea o importanta majora bolilor; acestea ar fi cele legate de stomac, constipatii, retentii de lichide dar si de circulatia sangelui.

Planta recomandata este TARHONUL, folosit in combaterea tulburarilor digestive, ajutand si la refacerea stocului de saruri minerale.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Alimente recomandate: varza alba si rosie, napi, peste, lactate.

Leu- Soarele este guvernatorul zodiei leu, care face referire directa la inima si coloana vertebrala, in general spatele.

Bolile care pot aparea sunt cele de inima dar si cele ale articulatiilor sau reumatisme cronice, fiind meteosensibili.

Cea mai buna planta pentru lei este ROSTOPASCA. Aceasta combate insuficienta cardiaca si artrita, reduce presiunea arteriala, dar este foarte buna si ca tratament in tratarea bolilor ochilor.

Alimente recomandate: orez, miere, sofran, dafin, rozmarin, urzici, stevie, spanac

Fecioara- Fecioara reprezinta intestinele Marelui Om, circulatia sangelui, circulatia limfatica a abdomenului, pancreasul si este guvernata de planeta Mercur.

Problemele de sanatate pe care le pot avea fecioarele sunt legate de sistemul digestiv, dar pot face si diabet, pancreatita sau apendicita. Sistemul nervos al acestei zodii este foarte sensibil.

ROZMARINUL este cel mai indicat pentru fecioare, fiind un tratament garantat pentru bolile digestive, dar si a starilor de oboseala fizica si psihică, boli ale rinichilor, ficatului sau pancreasului.

Alimente recomandate: cartofi, telina, gulii.

Balanta- Balanta este guvernata de Venus, planeta iubirii, avand un temperament placut, dar o vitalitate scazuta. Aceasta zodie guverneaza rinichii si vezica biliara, prostata in cazul barbatilor si partea lombara a coloanei vertebrale. Balantele pot suferi de afectiuni renale, avand tendinta de a retine toxinele si sunt sensibile din punct de vedere psihic.

ARDEIUL IUTE, recomandat pentru balante, este un veritabil detoxifiant si depurativ, fiind bun in tratarea diabetului, a afectiunilor prostatei si a tulburarilor digestive.

Alimente recomandate: cereale, sparanghel si fasole.

Scorpion- Zodia scorpion este guvernata de planetele Pluton si Marte si reprezinta organele genital interne si externe. Sunt predispusi la hemoroizi, boli cu transmitere sexuala, hepatita, dureri violente de cap.

Planta cea mai potrivită este PORUMBARUL, care amelioreaza infectiile aparatului genital si urinar, are proprietati laxative, antiseptic si antiinflamatoare.

Alimente recomandate: ceapa, ardei capia, urzica, praz.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Sagetator- Sagetatorul reprezinta soldurile si coapsele Omului si este guvernat de Jupiter, planeta norocului. Cele mai sensibile zone sunt picioarele, bazinul, ficatul si gatul si sunt predispusi spre tulburari si caderi nervoase.

MACESUL putem spune ca le inglobeaza pe toate, ameliorand durerile de picioare, problemele de circulatie periferica si combate avitaminozele.

Alimente recomandate: ceapa, usturoi, telina, dafin, citrice (grapefruit, coacaze rosii sau negre)

Capricorn- Capricornul este guvernat de planeta Saturn si stapaneste incheieturile, in special genunchii, scheletul, pielea si dintii. Problemele de sanatate apar de la sedentarismul caracteristic zodiei, dar si afectiuni hepatice, dermatite, pancreatite.

TATANEASA este planta recomandata capricornului, avand efecte antiinflamatoare si regenereaza tesuturile. De asemenea, este benefica in cazul ranilor, tumorilor, nevralgiilor, fracturilor si entorselor.

Alimente recomandate: cartofi, paste, ovaz, urzica, ciuperci de padure, gutui.

Varsator- Uranus este planeta care guverneaza zodia Varsator. Aceasta zodie reprezinta picioarele, functiile locomotorii, circulatia periferica, sistemul nervos simpatic, cortexul cerebral si nervul spinal. De aceea, bolile specifice sunt varicele, reumatisme, artrite si depresii nervoase.

Planta recomandata varsatorilor este VALERIANA, aceasta fiind buna pentru tratarea bolilor nervoase si imbunatateste circulatia sangelui.

Alimente recomandate: porumb, mere, ridichi, telina, alune, citrice, fructe uscate.

Pesti- Pestii sunt guvernati de planeta Neptun si reprezinta labele picioarelor si mucoasele, ceea ce semnifica fundamentul lucrurilor exterioare ale omenirii. Sunt predispusi la tuberculoza, infectii si intoxicari, reumatism, cele mai sensibile fiind picioarele si gleznele.

TEIUL este planta recomandata zodiei pestilor, avand efect calmant si antiinflamator. De asemenea, este potrivit pentru stari anxioase, insomnii si reumatism si pentru afectiuni ale sistemului nervos.

Alimente recomandate: pepeni, castraveti, ananas, dovlecei.
Sursa: www.antenasatelor.ro



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies