Bolile de stomac apar in urma alimentatiei nesanatoase, a stresului sau a neglijarii unor afectiuni vechi.
Ulcer. Durerea de stomac este intensa, de obicei ca o arsura. In ulcerul duodenal, apare la 1-3 ore dupa masa, iar in cel gastric este mai usoara. „O agravare a unei gastrite netratate, ulcerul gastric are potential de cancerizare", avertizeaza Cristian Doru Gavrila, medic internist la Policlinica nr.2 din Braila. Printre simptome se afla: varsaturi cu sange, modificarea apetitului alimentar sau scaderea brusca in greutate. Cele mai frecvente cauze sunt tutunul, alcoolul, stresul si tratamentul cu analgezice.
Calculi biliari. Prezenta acestora este semnalata prin durere ascutita care porneste din capul pieptului si coboara spre partea dreapta, sub coaste. Durerea se poate agrava dupa masa. Aceste formatiuni apar ca urmare a unei diete bogate in grasimi sau a disfunctiei vezicii biliare.
Cancer de stomac. Durerea este de severitate variabila, dar persistenta.
Se agraveaza treptat si devine chinuitoare, trece doar cu calmante, dar apoi reapare. „E o boala perfida, care poate fi recunoscuta abia in stadii avansate", avertizeaza medicul.
Citeste mai multe aici.
Ulcer. Durerea de stomac este intensa, de obicei ca o arsura. In ulcerul duodenal, apare la 1-3 ore dupa masa, iar in cel gastric este mai usoara.
„O agravare a unei gastrite netratate, ulcerul gastric are potential de cancerizare", avertizeaza Cristian Doru Gavrila, medic internist la Policlinica nr.2 din Braila. Printre simptome se afla: varsaturi cu sange, modificarea apetitului alimentar sau scaderea brusca in greutate. Cele mai frecvente cauze sunt tutunul, alcoolul, stresul si tratamentul cu analgezice.
Prezenta acestora este semnalata prin durere ascutita care porneste din capul pieptului si coboara spre partea dreapta, sub coaste. Durerea se poate agrava dupa masa. Aceste formatiuni apar ca urmare a unei diete bogate in grasimi sau a disfunctiei vezicii biliare.
Durerea este de severitate variabila, dar persistenta. Se agraveaza treptat si devine chinuitoare, trece doar cu calmante, dar apoi reapare. „E o boala perfida, care poate fi recunoscuta abia in stadii avansate", avertizeaza medicul.