O informație cum că părul de animale poate ajunge la ficat, creând astfel boli grave, a panicat foarte multe persoane, iar mulți nu știu dacă să creadă sau nu acest lucru. Ei bine, este total neadevărat, deoarece firele de păr pot ajunge doar în stomac.
Boala de ficat, numită chist hidatic, este provocată de paraziții aflați pe blana animalelor nedeparazitate, și nu de firul de păr al câinelui sau pisicii.
Larva acelui parazit trăiește în intestinele animalelor şi se elimină prin fecale, contaminând foarte ușor mediul înconjurător. Dacă animalul este deparazitat așa cum recomandă medicul veterinar, cel mai probabil o dată la 3-4 luni, atunci riscul unor astfel de probleme de sănătate nu mai există.
Ce trebuie să știm despre părul de pisică
În cadrul emisiunii ,,Teo Show”, Gina Alban și Gina Epurescu, crescătoare de pisici, au vorbit despre ce trebuie să știm despre blana de animale și nu numai.
Gina Alban a spus că trebuie să știm că toate animalele posesoare de blană năpârlesc pe perioada verii și toate pisicile trec prin acest proces de năpârlire.
„Trebuie să știm că toate animalele posesoare de blană năpârlesc pe perioada verii. Toate pisicile trec prin acest proces de năpârlire, care are loc la pisică vara. Acum, în funcție de alimentația animalului, de modul în care este îngrijit, pierde mai mult sau mai puțin păr. Ele mai pierd păr în mod excesiv de la stres. De exemplu, acum, este posibil să le cadă părul mai tare, deoarece nu cred că le face o deosebită plăcere să fie într-un platou de televiziune, preferă casa lor. Părul de pisică nu se poate așeza pe nicăieri, el conține keratină, deci va fi eliminat prin procesul de digestie”, a declarat Gina Alban.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Pe lângă informațiile oferite de Gina Alban, Gina Epurescu a venit cu o completare și a spus că pisicile cu păr scurt năpârlesc la fel de mult ca cele cu păr lung, cu toate că pare că nu este mult, nu este adevărat, iar căderea este foarte excesivă, mai ales când afară sunt peste 40
,,La fel de mult năpârlesc și cele cu păr scurt. Pare că nu este mult, dar nu e adevărat. În special sezonul călduros, unde avem 40 și ceva de grade, atunci căderea este foarte excesivă, nu mai punem și primăvara și toamna când ele trec de la blănița de toamnă la blănița de primăvară ”, a spus Gina Epurescu.
Ea a mai spus că în momentul actual există o gamă foarte variată de suplimente care ajută îmbunătățirea și căderea părului.
,,La momentul actual avem o gamă foarte variată de suplimente care ajută la îmbunătățirea și căderea părului. O mai reduce, nu o exclude definitiv, dar o mai reduce. Sunt tot feluri de uleiuri, și hrana este foarte importantă. Nu hrănim cu cele prost calitativ, în niciun caz mâncare de-a noastră”, a mai spus Gina Epurescu.
Citeste si: Cum să faci o pisică să te placă: 8 moduri dovedite
Ce a declarat Gina Epurescu despre bolile virale
Ea a menționat faptul că nu putem lua boli virale de la pisică și că singurul mod prin care poate transmite, este dacă nu este deparazitat o serie de paraziți.
„Boli virale nu ne poate da. Poate transmite, dacă nu este deparazitat o serie de paraziți. Cum ar fi toxoplasmoza, care este transmisă de pisici, într-o foarte mică măsură. Într-o mare măsură, toxoplasma se găsește pe legume și fructe. Ea devine periculoasă atunci când o femeie însărcinată intră în contact cu toxoplasma și nu are anticorpi, dar asta nu înseamnă că ne ducem și dăm pisica afară din casă, deoarece se poate lua și din grădinărit”, a declarat Gina Epurescu.
Citeste si: Ce trebuie să știi când cumperi un câine