Bolnavii cronici, vaccinați diferit împotriva COVID-19. "Din categoria celor care..."

bolnavi cronici vaccinati diferit
anumite categorii de bolnavi vor fi vaccinați diferit împotriva COVID-19

Specialiștii susțin că pacienții tratați cu anticoagulante vor fi vaccinați într-un mod diferit împotriva COVID-19. Ce spun doctorii?

Dr. cardiolog Alice Munteanu a declarat pentru o emisiune de televiziune că anumite categorii de bolnavi vor fi vaccinați altfel împotriva COVID-19. Despre cine este vorba?

Anumite categorii de bolnavi, vaccinați diferit împotriva COVID-19

Pacienții care iau anticoagulante vor fi vaccinați cu seringi și ace diferite față de restul pacienților. Dr. Alice Munteanu a vorbit despre acest aspect: "Da, se pot vaccina împotriva COVID-19 şi cei care iau tratament cu anticoagulant oral, cu câteva mici amendamente.

Au nevoie de o altă metodă de vaccinare, altă seringă, alt ac şi trebuie să facă nişte analize înainte.

Citeste si: Cine răspunde pentru efectele adverse provocate de vaccinul anticoronavirus? Valeriu Gheorghiță rupe tăcerea

Aceşti pacienţi ştiu că iau nişte medicamente pentru care trebuie să-şi facă o analiză care se numeşte INR. Ei trebuie să facă analiza cu 24 de ore înaintea vaccinării şi ea trebuie să fie la limita minimă a normalului.

Practic, rezultatul acestei analize pentru anumiţi pacienţi cu probleme cardiovasculare trebuie să fie 2-3, însă cei care sunt purtători cronici de proteze mecanice trebuie să aibă valori ceva mai mari.

bolnavi cronici vaccinati diferit
vor exista metode diferite de vaccinare pentru pacienții care iau anticoagulante[Sursa foto: PixaBay]

Acest vaccin se face doar intramuscular doar, se folosesc ace subţiri şi trebuie să ţinem apăsat mai mult de 3-5 minute la locul injectării. Atenţie, nu masăm!", a declarat Dr. Alice Munteanu.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un nou virus îi ține în alertă pe specialiști! E mult mai periculos decât COVID-19

Tot din categoria persoanelor care se vor vaccina diferit fac parte și persoanele cu tromboembolie pulmonară, fibrilația atrială sau cei care suferă de tromboză venoasă profundă, a precizat doctorul.

categorii de bolnavi vaccinati diferit
persoanele care au suferit accidente vasculare se vor vaccina diferit împotriva COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

De asemenea, cei care au suferit intervenții chirurgicale ortopedice, dar și cei cu patologie cardiacă sau diferite tipuri de cancer ori tratamente de chimioterapie vor avea parte de tratament diferit.

Medicul de familie Sandra Alexiu vorbește despre categoriile de persoane care s-au înscris deja pe o listă preliminară pentru a fi vaccinați împotriva SARS-CoV-2.

"Toţi pacienţii care au intrat la mine în cabinet s-au trecut pe această listă, sunt pacienţi cronici şi intră la grupele de risc.

Primul lucru, mă întreabă dacă eu mă vaccinez şi îmi vaccinez familia. Probabil pentru ei asta este cea mai mare dovadă de încredere.

Sigur că sunt şi pacienţi sceptici, din categoriile mai tinere care au acces pe internet la canalele care le sădesc nişte ezitări",  a declarat președintele asociației medicilor de familie București-Ilfov.

 

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Vom trăi cu COVID-19 pentru totdeauna! Ce spune CEO al companiei Moderna?!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Klaus Iohannis, anunț important despre redeschiderea școlilor: „Pot să vă comunic că..."

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies