Bomboane de ciocolată cu glazură. Combinația de ciocolată neagră și albă arată spectaculos!

retete de gustare

Bomboane de ciocolată cu glazură

Bomboanele de ciocolată cu glazură se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de bomboane de ciocolată cu glazură.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase bomboane de ciocolată cu glazură, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Bomboane de ciocolată cu glazură

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Tiramisu cu fructe de pădure, rețeta Roxanei Blenche. „Este super bun, fresh și o să impresionați familia.”

bomboane de ciocolata cu glazura
Bomboane de ciocolată cu glazură[Sursa foto: freepik]

Citește și: Humus tradițional de năut. Echilibrul perfect între cremozitate și aromele subtile de usturoi și lămâie!

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Rețeta este pentru 4 persoane

bomboane de ciocolata
Bomboane de ciocolată cu glazură[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru bomboane:
- 200 g ciocolată neagră 
- 100 g smântână pentru frișcă 
- 50 g unt, la temperatura camerei
- 1 linguriță extract de vanilie (opțional)
- Un praf de sare

Ingrediente pentru glazura de ciocolată neagră:
- 150 g ciocolată neagră 
- 1 lingură ulei de cocos sau unt

Ingrediente pentru glazura de ciocolată albă:
- 150 g ciocolată albă
- 1 lingură ulei de cocos sau unt

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă!

retete pentru desert
Bomboane de ciocolată cu glazură[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. Ne ocupam de pregătirea ganache-ului pentru bomboane. Tăiați ciocolata neagră (200g) în bucăți mici și puneți-le într-un bol rezistent la căldură. Într-o cratiță mică, încălziți smântâna pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere (nu o lăsați să fiarbă). Turnați smântâna fierbinte peste ciocolata tăiată.

    Lăsați să stea 2-3 minute, apoi amestecați bine până când ciocolata se topește complet și amestecul devine omogen. Adăugați untul și extractul de vanilie (dacă folosiți) și amestecați până la omogenizare. Adăugați un praf de sare pentru a intensifica aroma. Lăsați ganache-ul să se răcească la temperatura camerei, apoi acoperiți-l și puneți-l la frigider pentru cel puțin 2 ore sau până când se întărește suficient pentru a putea fi modelat.

    Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

    Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

  2. Acum ne ocupam de formarea bomboanelor. Scoateți ganache-ul din frigider și, folosind o linguriță sau un instrument pentru înghețată, formați mici bile de ciocolată. Puneți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Puneți bilele de ciocolată la congelator pentru aproximativ 30 de minute pentru a se întări.

  3. A venit timpul sa ne ocupam de pregătirea glazurii de ciocolată neagră. Intr-un bol rezistent la căldură, puneți ciocolata neagră (150g) și uleiul de cocos sau untul. Topiți ciocolata pe baie de aburi sau în cuptorul cu microunde, amestecând la intervale scurte până când devine netedă și lucioasă.

  4. Nu trebuie sa uitam nici de pregătirea glazurii de ciocolată albă. Într-un alt bol rezistent la căldură, puneți ciocolata albă (150g) și uleiul de cocos sau untul. Topiți ciocolata pe baie de aburi sau în cuptorul cu microunde, amestecând la intervale scurte până când devine netedă și lucioasă.

  5. Acum putem trece la glazurarea bomboanelor. Scoateți bilele de ciocolată din congelator. Folosind o furculiță sau un instrument special pentru scufundat, introduceți fiecare bilă în glazura de ciocolată neagră, asigurându-vă că este complet acoperită. Lăsați excesul de ciocolată să se scurgă, apoi puneți bomboanele pe hârtie de copt. După ce glazura de ciocolată neagră s-a întărit, folosiți o furculiță sau o pungă de patiserie pentru a stropi ciocolata albă topită peste bomboane, creând un efect decorativ. Lăsați bomboanele glazurate să se întărească complet la temperatura camerei sau puneți-le pentru scurt timp în frigider.

  6. Odată ce glazura este complet întărită, bomboanele sunt gata de servire. Păstrați-le într-un recipient ermetic la temperatura camerei sau în frigider pentru a le menține proaspete. Poftă bună! Aceste bomboane delicioase vor fi cu siguranță apreciate de toți iubitorii de ciocolată.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Bomboane de ciocolată cu glazură[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Humus tradițional de năut. Echilibrul perfect între cremozitate și aromele subtile de usturoi și lămâie!

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Detaliul surprinzător observat la Edi Iordănescu după participarea la EURO 2024

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies