Delicioase, de efect si foarte usor de preparat, aceste bomboane “Fulg de nea” reprezinta optiunea ideala pentru Sarbatorile de iarna!
Ingrediente
100 ml cana lapte sau apa
125 g unt
2 linguri de zahar
2 linguri de cacao
2 linguri de nuca macinata
Biscuiti populari macinati sau pesmet
Miez de nuca, migdale sau visine fara samburi pentru umplutura
Nuca macinata
Fulgi de cocos
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Desert cuburi zebra- gata IMEDIAT si fara COACERE!
Mod
de preparare
Pune la fiert 100 ml de apa sau lapte.
Cand da in clocot, ia de pe foc.
Separat, amesteca 2 linguri de zahar cu 2 linguri de cacao si putin lichid de mai sus si apoi toarna-l in vas. Amesteca bine.
Tot fara a fi pe foc, adauga aici 2 linguri de nuca macinata si biscuitii populari macinati sau pesmetul, treptat, pana cand compozitia s-a intarit si se ia de pe lingura.
Cand compozitia de mai sus se raceste putin, ia cu lingurita cat o nuca ceva mai mare si modeleaza sub forma de bomboana.
In mijloc pune un miez de nuca, o migdala sau cate o visina fara sambure, in functie de preferinta.
Da bomboanele prin nuca macinata si apoi prin nuca de cocos.
Sursa, sursa foto: Ebucataria.ro