Bomboanele Raffaello se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de bomboane Raffaello.
Rețetă de bomboane Raffaello
Rețeta delicioasă de bomboane Raffaello, absolut minunate, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de bomboane Raffaello este de 30 de minute
Timp de preparare - 30 de minute
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp total - o oră
Rețeta de bomboane Raffaello este pentru 4 persoane
Ingrediente – bomboane Raffaello
- 300 g de fulgi de nucă de cocos
- o cutie de lapte condensat
- 50 g de alune de pădure
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Citește și: Paste Tagliatelle cu scoici și sos de roșii.
Mod de preparare - bomboane Raffaello
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de bomboane Raffaello, este prin a începe să rumenim alunele de pădure. Așadar, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga alunele de pădure, toate, și vom amesteca cu o lingură de lemn, astfel încât să nu se ardă prea repede. Alunele de pădure trebuie să se lase în tigaie pentru a se rumeni pe ambele părți uniform, iar ulterior se vor scoate din tigaie și se vor lăsa deoparte să se răcească.
- În continuare, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom pune cele 200 de grame de nucă de cocos, peste care vom adăuga și cutia de lapte condensat. Cele 2 ingrediente se amestecă bine de tot cu ajutorul unei spatule, și se lasă deoparte timp de aproximativ 5 minute, timp în care laptele condensat va fi absorbit de nuca de cocos.
- Separat, într-un bol de dimensiuni potrivite, vom turna și cele 100 g de nucă de cocos rămase.
- După acest interval de timp, vom lua câte o bucățică din compoziție, o vom întinde pe palmă și vom adăuga în mijloc câte o alună de pădure. Apoi vom începe să formăm biluța, iar pentru a ne asigura că vom forma biluțele mult mai ușor, mâinile noastre trebuie să fie umezite. Procesul se repetă și pentru restul compoziției, până când aceasta se va termina iar bomboanele Raffaello vor fi gata.
- Ulterior, toate bomboanele Raffaello se vor da prin nuca de cocos din bol, și se vor introduce la frigider până în momentul în care se întăresc îndeajuns de mult pentru a fi servite, iar rețeta de astăzi este gata. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Înghețată de fistic cu fulgi de ciocolată. Mai răcoritoare și savuroasă ca niciodată!