Bonus de 175 de lei de la stat! Cum poți avea, lunar, parte de ei

Bonus de 175 de lei de la stat! Cum poți avea, lunar, parte de ei
Bonus de 175 de lei de la stat! Cum poți avea, lunar, parte de ei

Românii încadrați într-o anumită categorie vor primi lunar 175 de lei. Află ce acte trebuie să depui dacă te numeri printre aceștia.

Casa Națională de Pensii Publice a anunțat ce documente sunt necesare pentru a beneficia de indemnizația lunară de 175 de lei. 

Suma de 175 de lei va fi alocată persoanelor care au fost nedreptățite prin regimurile instaurate în România din 6 septembrie 1940 până în 6 martie 1945 din cauza etniei.

Rudele evreilor deportați vor beneficia, așadar, de această indemnizație.

Ce spune textul legii?

„Începând cu data de 10.06.2021, data intrării în vigoare a Legii nr. 154/2021, casele judeţene de pensii, precum şi Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti analizează cererile depuse şi emit hotărârile de stabilire a drepturilor cuvenite în temeiul art. 3^1 din Ordonanţa Guvernului nr. 105/1999, republicată, cu modificările şi completările aduse prin Legea nr. 154/2021.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

 

Prin derogare de la prevederile art. 5 din O.G. nr. 105/1999, republicată, cu modificările şi completările aduse prin Legea nr. 154/2021, drepturile stabilite potrivit art. 3^1 din Ordonanţa Guvernului nr. 105/1999, republicată, cu modificările şi completările aduse prin prezenta lege, se acordă şi se plătesc începând cu data de 1 ianuarie 2022.!!

Având în vedere termenele legale precizate mai sus şi pentru a evita aglomeraţiile nedorite la sediile caselor teritoriale de pensii, adresăm rugămintea către beneficiari să apeleze inclusiv la modalitatea transmiterii cererilor prin intermediul serviciilor poştale.

În final, reiterăm faptul că data acordării acestor drepturi este 1 ianuarie 2022, indiferent dacă cererile au fost depuse la o dată anterioară acesteia”, a informat CNPP.

Citeste si: Ajutoare financiare pentru elevii și studenții defavorizați! Ce sume se pun la bătaie

„Copilul celui decedat, dispărut sau exterminat în trenul morţii, în timpul masacrelor îndreptate împotriva populaţiei minoritare, în timpul deportării în ghetouri şi lagăre de concentrare din străinătate,

în timpul privării de libertate în locuri de detenţie sau în lagăre de concentrare, în timpul refugierii, expulzării sau strămutării în altă localitate, în timpul evacuării din locuinţa pe care o deţinea, în timp ce a făcut parte din detaşamentele de muncă forţată, are dreptul la o indemnizaţie lunară în cuantum de 175 lei”.

Actele necesare beneficiarilor

 

  • Cerere tip;
  •  Act de identitate al solicitantului – copie şi original;
  • Certificat de naştere al solicitantului – copie şi orginal;
  • Certificat de căsătorie al solicitantului, după caz – copie şi original;
  • Certificat de deces al părintelui decedat – copie şi original;
  • Decizie/Hotărârea privind calitatea de beneficiar al O.G. nr. 105/1999 a părintelui decedat – copie;
  • Talon de pensie al solicitantului (în situaţia în care acesta este pensionar).

 



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Gustul copilăriei pentru Mihai Mărgineanu. Mâncărurile pe care artistul nu le mai consumă acum. „Posibilitățile erau limitate. Acum, cu atâtea figuri în cap, nu mai mănânc.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies