Branca ursului - un leac natural la indemana oricui

Branca ursului - un leac natural la indemana oricui
Branca ursului - un leac natural la indemana oricui

Daca am cunoaste macar o parte din puterea miraculoasa a naturii probabil ca am avea mai multa incredere in viitor si in faptul ca putem invinge fara un efort prea mare multe din bolile cu care se confrunta omul modern.

Prin proprietatile medicinale ale plantelor, natura ne pune la dispozitie leacuri accesibile oricui si mai convenabile decat alte remedii. Unul din aceste leacuri este branca ursului, o planta salbatica care poate fi administrata sub forma de ceai sau tinctura si care vindeca multe afectiuni dificil de tratat prin alte mijloace.

 

Ce fel de planta este branca ursului si unde se gaseste?

 

Datorita proprietatilor sale medicinale multi aseamana branca ursului cu ginsengul. Aceasta planta este cunoscuta inca din vremuri stravechi pentru efectele sale afrodisiace, iar specialistii o recomanda si astazi ca tratament impotriva stresului si starilor de oboseala sau epuizare fizica. Consumata cu regularitate si conform indicatiilor, ea reda vitalitatea organismului uman, ajutand la recapatarea energiei si poftei de viata.

 

In limba latina branca ursului este cunoscuta sub denumirea de Heracleum Sphondylium, dar in popor oamenii o mai numesc si crucea pamantului.

Numele de branca ursului vine de la asemanarea frunzelor sale cu o laba de urs, fiind o planta inalta, cu frunze si tulpini de un verde inchis, dar flori mici si albe, adunate in buchetele.

 

Branca ursului infloreste de la inceputul verii pana la jumatatea toamnei, iar la maturitate florile se transforma in fructe elipsoidale, plate, pline de seminte. Mirosul emanat de aceasta planta este unul intepator, specific familiei umbelliferae din care si branca ursului face parte.

Ea este raspandita in majoritatea padurilor europene si prefera ca sol si conditii climatice locurile deluroase si cu umiditate crescuta.

 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Care sunt partile plantei folosite in tratamentele naturiste?

 

La branca ursului se pot folosi atat partile aeriene cat si cele subterane in tratamentele naturiste deoarece contin furanocumarine, bergapten, carbohidrati, uleiuri esentiale si acizi caprici.

Stimulente naturale si leacuri pentru diferite boli pot fi preparate atat din radacina, cat si din tulpini, frunze, flori, fructe sau seminte. Acestea se consuma sub forma de pulbere sau se prepara sub forma de tinctura, macerat sau decoct.

 

In tratamentele hormonale, remediile pentru care branca ursului se bucura de cea mai multa popularitate, se folosesc in general inflorescentele si cozile acestora. Ele se considera ca actioneaza ca niste stimulente hormonale fiind potrivite atat pentru refacerea si fortificarea aparatului genital feminin cat si pentru aparatul genital masculin.

Tot inflorescentele sunt considerate hipotensoare foarte eficiente.

 

Contra sterilitatii masculine se recomanda in special branca ursului sub forma de tinctura. Ea ajuta contra impotentei datorita substantelor sale active care promoveaza circulatia sangelui, dar actioneaza si asupra glandelor endocrine. Pentru femei branca ursului combate menopauza prematura si vindeca infertilitatea ajutand si la calmarea sistemului nervos, o conditie extrem de importanta in momentul in care exista dorinta de procreere.

 

Branca ursului este recomandata persoanelor care se confrunta cu probleme de infertilitate chiar daca sunt hipertensive. Aceasta planta nu creste tensiunea arteriala, iar cercetarile stiintifice au demonstrat ca un numar mare de femei care au consumat-o au reusit sa ramana gravide in ciuda problemelor hormonale din diferite cauze.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

 

Cand se recolteaza branca ursului?

 

Perioada optima de recoltare a plantei difera in functie de partea care se urmareste a fi folosita ca tratament. De aceea, cea mai practica metoda ramane achizitionarea ceaiurilor sau tincturilor direct din magazine de specialitate precum vitacaps.ro, sau direct de la producatori autorizati. Radacina de exemplu se recolteaza primavara devreme sau spre sfarsitul toamnei, inainte de a se termina perioada de vegetatie. Inflorescenta pe de alta parte, trebuie recoltata de-a lungul verii, inainte de aparitia semintelor a caror perioada optima sunt lunile august si septembrie.

 

Chiar si inainte de a fi recunoscuta ca tratament naturist si recomandata de specialisti, branca ursului se folosea ca leac natural nu doar pentru adultii cu probleme de natura sexuala, ci si pentru copiii cu probleme de comportament. Cu mult inainte de a se obtine dovezi pe cale stiintifica, batranii considerau ca branca ursului vindeca tulburarile psihice la copii, avand un efect calmant, fara a le epuiza energia. In plus, in traditia populara, era folosita si ca tratament impotriva epilepsiei datorita efectelor sale sedative. Pe de alta parte, pentru cele mai bune efecte, in ziua de astazi se recomanda administrarea de suplimente naturale pe baza de branca ursului doar la recomandarea unui specialist si citind cu atentie informatiile din prospect.

 

 



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies