Unele tipuri de branza sunt mai sarate ca apa de mare, asa ca trebuie sa incerci sa reduci cantitatea pe care o mananci.
Incerci sa renunti la sare? Arunca o privire la branzeturile pe care le mananci, spune un nou studiu publicat in "BJM Open".
Pentru studiu, un grup de oameni de stiinta a examinat 612 mostre din 23 de tipuri de branza si le-au sortat in functie de continutul de sodiu.
Cele mai sarate tipuri de branza sunt halloumi, branza albastra, feta, cascavalul si Edam. Se pare ca aceste tipuri de branza contin mai multa sare ca apa de mare.
" Una dintre ingredientele de baza ale branzeturilor este sarea. Stopeaza bacteriile sa creasca in interiorul branzei, controloeaza umiditatea, imbunatateste textura si maximizeaza gustul. Cel mai important este ca sarea este adaugata din motive de siguranta pentru ca actioneaza ca un conservant natura l", spune Rene Ficek, medic si expert in nutritie.
Se pare ca branza pe care o consumi in fiecare zi are la fel de multa sare ca o punga de chipsuri.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro