Te-ai saturat de produsele din comert? Poti sa faci si tu la tine acasa o branza topita sanatoasa.
Ingrediente:
1.5 kg branza de vaci proaspata (facuta chiar in acea zi)
putina sare
cateva seminte de chimion
1 pachet de unt
Mod de preparare:
Cumpara branza de vaci de la tarani. Cea din comert nu e recomandata.
1. Pune o oala de 4-5 litri la foc potrivit, aproape plina cu apa.
2. Pune in ea un saculet cu niste pietricele de acvariu, de marimea unei masline sau chiar putin mai mici.
3. Lasa apa sa traga un clocot, apoi da-o deoparte si scoate pietricelele.
4. Dupa 4-5 minute pune branza faramitata in oala si amesteca intai cu lingura de lemn (cat mai mare). Amesteca pana cand compozitia se raceste si poti baga mainile in ea.
5. "Framanta" mixul putin in oala, dupa care muta-l intr-un lighean sau covata din lemn.
6. Framanta branza pana nu mai iese deloc apa din ea, apoi acoper-o si las-o peste noapte asa.
A doua zi poti sa o gusti.
Pietricelele sunt necesare pentru ca branza sa nu se intareasca si sa nu se sfarame.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Sursa: culinar.ro