Brânzoaice cu stafide. Exact ca la bunica acasă!

Brânzoaice cu stafide

Brânzoaicele cu stafide se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de brânzoaice cu stafide. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase brânzoaice cu stafide, preparate așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Brânzoaice cu stafide 

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Ce să pui în aluatul de pizza ca să iasă fraged. Secretul folosit de bucătarii italieni

Brânzoaice cu stafide [Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de smoothie care te va umple de energie

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Timp de preparare - 30 de minute

Timp total - o ora si 30 de minute

Rețeta este pentru 4 persoane 

Brânzoaice cu stafide [Sursa foto: freepik]

Ingrediente  

 Ingrediente pentru aluat

  • 800 g faina 
  • 600 ml lapte 
  • 200 g zahar granulat
  • 50 g drojdie proaspătă sau 14 g drojdie uscata
  • 50 g unt
  • 3 gălbenușuri de ou
  • o esență de vanilie 
  • coaja de lămâie 
  • sare 

Ingrediente pentru umplutură 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

  • 600 g brânză dulce de vaca 
  • 200 g zahar granulat
  • 3 albușuri de ou
  • 3 oua 
  • 200 g pesmet 
  • 100 g stafide 
  • o esență de vanilie 
  • coaja de lămâie 

Ingrediente pentru decor

  • zahăr pudră 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Brânzoaice cu stafide [Sursa foto: freepik]

Mod de preparare  

  1. Pentru a face aluatul, amestecați laptele cald, zahărul și drojdia, apoi adăugați untul topit, gălbenușurile de ou, vanilia și coaja de lămâie împreună cu 500 g de făină. Omogenizează bine folosind o lingură de lemn sau un robot. La final se adaugă restul de faina si sarea. După ce am frământat aluatul pentru câteva minute, acoperim vasul cu o punga si îl lăsăm la crescut la loc călduț aproximativ 40 de minute. În acest timp, volumul aluatului se va dubla.
  2. Pentru umplutură, amestecați brânza scursă, albușurile rămase din aluat, ouăle întregi, zahărul, vanilia și coaja de lămâie. Adăugați, de asemenea, stafide. Puteți folosi și alte fructe confiate, coaja de lămâie și portocale confiate. Se adaugă si pesmet. Se lasă pe masa 10-15 minute si se verifică si consistenta. Puteți adăuga pesmet dacă este prea moale, dar depinde foarte mult de brânza. 
  3. Se așează aluatul pe o suprafață infăinată si se împarte in 4 părți egale, apoi in 3 părți egale. Dacă doriți să faceți trandafiri mai mici, puteți împărți trandafirul și în sferturi. În acest fel, veți obține 12 sau 16 bucăți de aluat. Scoateți fiecare bucată de aluat și întindeți-o pe o suprafață cu făină. Imaginați-vă că împărțiți umplutura în 12 părți și puneți o lingură de brânză și stafide în centrul cercului de aluat. Cu ajutorul unui cuțit, tăiați aluatul de sus în jos, de la stânga la dreapta, aproape de umplutură. Ridicați apoi marginile sferturilor pentru a acoperi umplutura. Apoi răsuciți următorul sfert în sensul acelor de ceasornic, astfel încât fiecare capăt să ajungă la fund. Prin urmare, nu se va desprinde. Procedați în mod similar pentru partea a treia și a patra.
  4. Rotiți-l într-o formă de trandafir în palmă și așezați-l pe suprafața de lucru. Așezați trandafirii obținuți in acest fel într-un vas cu spațiu intre ei. Ungeți cu atenție trandafirii cu ou bătut. Coaceți brânzoaicele cu stafide într-un cuptor preîncălzit la 180°C timp de 10 minute, apoi reduceți căldura la 160° și coaceți încă 10 minute. 
  5. După acest interval de timp, scoateți tava din cuptor, ulterior si preparatul nostru, iar rețeta este gata de servit. Pofta buna!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

Brânzoaice cu stafide [Sursa foto: freepik]



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Ce să pui în aluatul de pizza ca să iasă fraged. Secretul folosit de bucătarii italieni

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat