Brioșele cu afine se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Brioșe cu afine.
Rețetă de Brioșe cu afine
Rețeta delicioasă de Brioșe cu afine, absolut minunate, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Brioșe cu afine este de o ora
Timp de preparare - 30 de minute
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp total - o ora si 30 de minute
Rețeta de Brioșe cu afine este pentru 4 persoane
Ingrediente – Brioșe cu afine
- 300 g afine, congelate sau proaspete
- 300 g făină+ in plus
- un pliculeț de praf de copt
- 100 g unt, la temperatura camerei
- 2 ouă, la temperatura camerei
- 5 linguri de miere
- 150 g iaurt, la temperatura camerei
- 150 g smântână, la temperatura camerei
- zahăr pudră
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este
Citește și: Hummus cu lipie. Potrivit pentru un mic dejun rapid!
Mod de preparare - Brioșe cu afine
- În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de brioșe cu afine este că, în cazul în care utilizați afine proaspete, acestea se spală bine și se lasă la scurs, deoparte, pentru ca ulterior să le pudrați cu făină și să le scuturați. În cazul în care utilizați afine congelate, acestea se incorporează direct în aluatul pentru brioșe.
- În continuare, a venit momentul să preîncălzim cuptorul la o temperatură de 180 de grade și să pregătim tavă pentru cuptor. Așadar, vom așeza formele speciale de hârtie pentru brioșe, în tava de brioșe.
- A venit momentul să ne ocupăm de prepararea aluatului. Așadar, vom începe prin a amestecă făina cu pliculețul de praf de copt, iar separat, vom topi untul și îl vom lăsa să se răcească.
- Separat, într-un bol mai mare, vom bate oul cu mierea, dar și iaurtul și smântâna, care se află la temperatura camerei. Odată amestecate bine de tot, vom adăuga și untul topit, dar și făina, ingrediente pe care le vom amesteca bine de tot, pentru a se încorpora. Abia după ce aluatul de brioșe s-a omogenizat, adăugăm și afinele.
- A venit momentul ca rând pe rând, să așezăm și aluatul în formele pregătite din tavă. Atenție însă! Nu trebuie să adăugați prea mult pentru că acesta va crește destul de mult, motiv pentru care, dacă veți pune jumătate din forma de brioșă este perfect.
- Tava se introduce în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 30 de minute. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și brioșele din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit, imediat ce le pudrăm cu zahăr, dacă doriți. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Bomboane Raffaello. Speciale pentru iubitorii de nucă de cocos!