Brioșele cu afine se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de brioșe cu afine.
Rețetă de Brioșe cu afine
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Pizza pepperoni. Un blat pufos și un gust autentic!
Timp de preparare- o ora
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru aluat
- 150 g de unt
- 150 g de zahăr
- coaja rasă de la o lămâie
- 3 ouă
- 250 g de făină
- un plic de praf de copt
- 150 ml de lapte
- o cană de afine proaspete sau congelate
ingrediente pentru crema
- 250 g de crema de brânză
- 150 g de ciocolată albă
- colorant alimentar mov
ingrediente pentru decor
- câteva afine proaspete
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această rețetă este sa începem prin a preîncălzi cuptorul la o temperatură de 180 °C.
- În continuare, ne vom ocupa de prepararea blatului. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mare în care vom adăuga untul, alături de cantitatea de zahăr, ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unui mixer până când acestea se vor încorpora și vom obține o textură pufoasă. Între timp vom rade și coaja de la o lămâie, iar ulterior o vom adăuga și pe aceasta în bol peste restul ingredientelor, urmând ca rând pe rând să adăugăm și câte un ou și să mixăm după fiecare, astfel încât să se încorporeze cât mai bine cu putință. Cernem și făina treptat, amestecată fiind cu pliculețul de praf de copt, timp în care alternăm cu laptele, moment în care amestecăm constant. Procesul se repetă până când toată cantitatea de făină și lapte sunt terminate, mixând ușor până când toate acestea se combină așa cum trebuie. La final adăugăm și afinele și le amestecăm ușor, însă de această dată cu o spatulă.
- Acum vom avea nevoie de o tavă specială pentru brioșe, în care vom așeza formele noastre de hârtie sau de silicon, în funcție de ce aveți, iar apoi cu o lingură sau cu o cupă pentru înghețată vom împărți amestecul astfel încât toate formele noastre să fie umplute și începem să le umplem rând pe rând. Acestea nu trebuie să fie umplute cu vârf pentru că vor crește la coacere. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 20 de minute sau până când vom face testul scobitorii, și acestea sunt coapte corespunzător. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, le vom lăsa să mai stea timp de aproximativ 5 minute, apoi le putem scoate și pe ele din tavă și le lăsăm separat să se răcească complet.
- Acum că brioșele noastre sunt gata putem să ne ocupăm și de prepararea cremei. Așadar, tot ce trebuie să facem este să punem ciocolata într-un bol de dimensiuni mai mari și să o punem în microunde astfel încât să se topească. Într-un bol de dimensiuni mai mari așezăm crema de brânză, pe care o amestecăm inițial cu telul pentru a se desface, iar apoi odată ce am topit și ciocolata, o vom adăuga și pe aceasta peste crema de brânză și vom amesteca bine în cele 2 ingrediente până când se vor omogeniza. Ulterior, vom împărțim crema în 2 părți cât se poate de egale, așez în cea de a 2-a parte într-un alt bol, în care vom adăuga și câteva picături din colorantul alimentar mov, pentru a obține într-un final o cremă de brânză și ciocolată mov. Crema este gata, iar aceasta se va pune în frigider până când brioșele sunt răcite complet.
- După ce atât crema cât și brioșele sunt răcite, le vom scoate pe toate din frigider, vom pune cremele într-un poș și vom începe să ornăm fiecare brioșă în parte, deasupra așezând câteva bucăți de afine proaspete, iar rețeta de azi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.