Brioșe cu afine. Un dulce pe care trebuie neapărat să-l încercați!

retete de gustare

Brioșe cu afine

Brioșele cu afine se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Brioșe cu afine.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase Brioșe cu afine, preparate așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Brioșe cu afine 

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute 

Citește și: Pizza turcească cu carne de vită. O adevărată delicatesă!

retete pentru desert
Brioșe cu afine[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citește și: Cheesecake cu căpșune. Un desert răcoros, bun indiferent de sezon!

Timp de preparare - o ora 

Timp total - o ora si 30 de minute 

Rețeta este pentru 4 persoane 

briose
Brioșe cu afine[Sursa foto: freepik]

Ingrediente  

  •  6 oua 
  • 200 g zahar 
  • sare 
  • O esență de vanilie 
  • 100 g ulei 
  • 200 g faina 
  • 300 g afine 
  • coaja de lămâie 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă! 

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

retete de prajituri de casa
Brioșe cu afine[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare  

  1. Adăugați 6 ouă întregi într-un bol și amestecați. Adăugăm 200 g zahărul, o esență de vanilie și un praf de sare și amestecăm la viteză mare (câteva minute) până se obține o spumă omogenă, ușoară. 
  2. Apoi adăugați 100 g de ulei și amestecați ușor. La final, turnam 200 g făină cernută în amestec și amestecăm cu grijă folosind o spatulă, nu un mixer, în mișcări mari de sus în jos.
    Acum adăugați și coajă de lămâie. 
  3. Spălați, scurgeți și uscați 300 g afine. Dacă folosiți fructe congelate, va trebui să le dezghețați și să le scurgeți bine într-o strecurătoare. 
  4. Adăugați și afine în compoziție, lăsând deasupra aproximativ 50 de bucăți pentru decor. Folosind o lingură mică de măsurat, turnați amestecul pe hârtie de brioșe pentru a forma 12 brioșe. Nu așezați hârtie direct pe tavă, pentru ca hârtia poate deveni moale, iar materialul se poate lăsa.
    De asemenea, puteți folosi forme separate de brioșe din silicon. Dacă nu aveți hârtie sau forme speciale, este mai bine să coaceți prăjitură într-o formă de aproximativ 20x25 cm tapetata cu hârtie de copt.
  5. Pe fiecare brioșă se pun 3 afine, rezervate pentru garnitură. Puneți tava specială care conține brioșele cu afine într-un cuptor preîncălzit la 180℃. Coaceți brioșele la 180°C timp de 10 minute și apoi la 170°C încă 6-8 minute. Se va umfla considerabil și suprafață va capătă o frumoasă culoare maro. După acest interval de timp, scoateți tava din cuptor, ulterior și brioșele din tavă, așteptați să se mai răcească puțin, le scoateți din hârtia specială de brioșe, apoi rețeta de astăzi este gata de servit, după ce le mai adăugați câteva afine proaspete deasupra, in funcție de preferințe, doar dacă doriți sau le puteți lăsa simple. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

briose cu afine
Brioșe cu afine[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Cheesecake cu căpșune. Un desert răcoros, bun indiferent de sezon!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies