Brioșe cu cafea și frișcă. Un deliciu încă de la primele ore ale zilei!

Brioșe cu cafea și frișcă

Brioșele cu cafea și frișcă se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Brioșe cu cafea și frișcă. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase Brioșe cu cafea și frișcă, preparate așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Brioșe cu cafea și frișcă

Rețeta delicioasă de Brioșe cu cafea și frișcă, absolut minunate, se prepară în doar 6 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Brioșe cu cafea și frișcă este de o ora 

Timp de preparare – 30 de minute 

Timp total – o ora si 30 de minute 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Rețeta de Brioșe cu cafea și frișcă este pentru 4 persoane 

Citește și: Ostropel de pui cu piure ca la Gabriela Cristea acasă! Care sunt ingredientele sale secrete pentru mâncarea copilăriei

Brioșe cu cafea și frișcă [Sursa foto: freepik]

Citește și: Macarons roz cu crema albă. Gustă și tu aroma franțuzească, chiar la tine acasă!

Ingrediente – Brioșe cu cafea și frișcă

Ingrediente pentru brioșe 

  • 250 g de zahăr 
  • 150 g de unt 
  • 3 ouă, la temperatura camerei 
  • o esență de vanilie 
  • un pliculeț de praf de copt 
  • Sare 
  • 200 g de făină 
  • 100 ml de lapte, la temperatura camerei 
  • 2 pliculețe de capucino 
  • o linguriță rasă de pudră de cacao 

ingrediente pentru cremă 

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

  • 250 ml de frișcă lichidă 
  • 350 g de ciocolată albă cu capucino 
  • un pliculeț de capucino 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Brioșe cu cafea și frișcă [Sursa foto: freepik]

Mod de preparare- Brioșe cu cafea și frișcă

  1.  În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de brioșe cu cafea și frișcă, este să începeți prin a aduce un bol de dimensiuni mai mari. În acesta vom adăuga, pentru început, toate ingredientele uscate, mai exact, făina, pliculețul de praf de copt, pliculețele de capucino, sarea, după gust, dar și pudra de cacao. Toate aceste ingrediente se vor amesteca cu ajutorul unei spatule astfel încât să se încorporeze uniform. 
  2. Separat, vom avea nevoie de un alt bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga untul, la temperatura camerei, pe care îl vom amesteca bine de tot cu zahărul granulat până când se va topi acesta, urmând ca ulterior să adăugăm rând pe rând ouăle, temperatura camerei, apoi și esența de vanilie, ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unui mixer continuu astfel încât să obținem o compoziție cât mai omogenă cu putință. 
  3. În continuare, vom adăuga peste compoziția de unt și ingredientele solide și vom amesteca în continuare tot cu ajutorul mixerului astfel încât să ajungem la o textură omogenă a ambelor compoziții de ingrediente. Imediat apoi, vom adăuga și laptele, la temperatura camerei, și vom continua să amestecăm pentru a-l incorpora și pe acesta cu restul ingredientelor. 
  4. A venit momentul să ne pregătim și tăvile noastre speciale de brioșe, în care vom așeza cu grijă formele de brioșe din hârtie, în care vom adăuga din compoziția obținută, însă nu umplută astfel încât brioșele vor mai crește atunci când se coc. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 °C timp de aproximativ 20 de minute. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor și vom lăsa brioșele să se răcească complet. 
  5. Acum a venit momentul să ne ocupăm și de prepararea cremei, motiv pentru care, vom topi frișca lichidă împreună cu ciocolata albă, la bain-marie, iar odată topită vom adăuga și pliculețul de capucino și vom amesteca pentru a se încorpora cu restul ingredientelor. Imediat apoi vom lăsa compoziția să se răcească și o vom pune la frigider timp de aproximativ 4 ore. După acest interval de timp, vom scoate crema din frigider iar ulterior vom bate separat și frișca cu mixerul și o vom încorpora în această compoziție pentru ca mai apoi să o punem într-un poș și să ornăm brioșele noastre gata făcute. 
  6. După acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

Brioșe cu cafea și frișcă [Sursa foto: freepik]



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Ce alimente să consumi toamna

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor