Brioșele cu vanilie se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Brioșe cu vanilie.
Rețetă de Brioșe cu vanilie
Rețeta delicioasă, absolut minunate, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute
Citește și: Păr perfect și sănătos. 10 sfaturi esențiale pentru utilizarea corectă a plăcii de păr
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Zacuscă de vinete. Una dintre cele mai ușoare rețete!
Timp de preparare - o ora
Timp total - o ora si 30 de minute
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 5 ouă
- 300 g de zahăr
- 200 ml de lapte
- 300 ml de ulei
- 400 g de făină
- un pliculeț de praf de copt
- o esență de vanilie
- sare
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- In primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă este să aduceți un bol de dimensiuni mai mari. În acesta veți sparge ouăle, pentru început, iar peste acestea veți adăuga și zahărul, totodată. Cu ajutorul unui mixer, veți amesteca în aceste 2 ingrediente timp de aproximativ 3 minute sau până când amestecul începe să își crească în volum de câteva ori. Acum a venit momentul să adăugăm esența de vanilie, iar ulterior și laptele și uleiul, ingrediente pe care de asemenea le vom amesteca tot cu mixerul până când se vor încorpora corespunzător.
- Separat, într-un bol de dimensiuni mai mari, veți adăuga făină, alături de praful de copt și sarea, după gust. Amestecăm puțin cu o spatulă astfel încât praful de copt să se distribuie în restul ingredientelor cât mai bine cu putință. Acum a venit momentul ca peste ouă să adăugăm și făina, de asemenea toată deodată, și să continuăm să amestecăm cu mixerul, însă nu prea mult, doar până când totul este omogen.
- Acum că aluatul nostru pentru brioșe este gata îl vom acoperi cu o folie de plastic, și vom pune vasul la frigider timp de aproximativ o oră. Astfel, făina va servi foarte bine toate lichidele, pentru ca brioșele noastre să iasă cât mai moi.
- După acest interval de timp virgula vom preîncălzit cuptorul la 250 °C, vom scoate aluatul din frigider și îl vom împărții rând pe rând în formele speciale de brioșe, în care am așezat deja hârtiuțele din hârtie, astfel încât fiecare în parte să fie umplute cam pe 3/4. Cât timp cuptorul se încălzește vom pune formele în frigider.
- În momentul în care acesta s-a preîncălzit, vom scoate brioșele și le vom pune în cuptor, iar temperatura va fi scăzută la 210 °C, și le vom coace timp de aproximativ 15 minute. În tot acest timp nu trebuie să deschidem deloc ușa cuptorului.
- După acest interval de timp, putem scoate tava din cuptor, ulterior și brioșele din tavă, le putem decora cu diverse creme, după preferințe, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.