Brioșele de ciocolată cu alune de pădure reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de brioșe de ciocolată cu alune de pădure. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase brioșe de ciocolată cu alune de pădure, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Brioșe de ciocolată cu alune de pădure
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de brioșe de ciocolată cu alune de pădure, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 40 minute
Timp de preparare – 20 minute
Timp total – o oră
Porții – 12 bucăți
Ingrediente – Brioșe de ciocolată cu alune de pădure
- o cană de făină
- o cană de zahăr granulat
- o cană și jumătate de pudră de cacao
- un pliculeț de praf de copt
- o jumătate de lingură de bicarbonat de sodiu
- sare
- o jumătate de lingură de pudră de expresso
- 2 esențe de vanilie
- o jumătate de cană de ulei
- o cană de lapte (la temperatura camerei)
- un ou (la temperatura camerei)
- alune de pădure
- o jumătate de cană de apă fierbinte
- 2 pachete de cremă de brânză (la temperatura camerei)
- un sfert de cană de unt (la temperatura camerei)
- o jumătate de cană de zahăr pudră
- 2 linguri de lapte (la temperatura camerei)
- bomboane de ciocolată albă (opțional)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 12 bucăți. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Cea mai cremoasă rețetă de Cheesecake cu fructe de pădure
Mod de preparare - Brioșe de ciocolată cu alune de pădure
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga o cană de făină, o cană de zahăr granulat, o cană și jumătate de pudră de cacao, împreună cu o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu, pliculețul de praf de copt, sare (după gust) și o jumătate de lingură
de pudră de expresso, ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unui tel.Pasul 2. În acest timp, vom preîncălzi cuptorul la o temperatură de 170 de grade Celsius. În continuare, vom adăuga în compoziția noastră și o cană de lapte (la temperatura camerei) și începem să încorporăm ingredientele împreună, folosind, de această dată, un mixer.
Pasul 3. Odată obținută crema noastră, vom adăuga o esență de vanilie și vom mai mixa pentru încă puțin timp.
Pasul 4. În continuare, vom avea nevoie de o tavă specială de brioșe, în care vom așeza formele noastre de brioșe din hârtie, pentru a le umple cu compoziția rezultată.
Înainte de toate, în centrul formelor vom așeza câte o alună de pădure, iar ulterior deasupra, vom umple formele noastre pe jumătate, cu o lingură sau o cupă de înghețată, de dimensiuni mai mici.Pasul 5. Imediat apoi, vom introduce tava la cuptor, pentru aproximativ 20 de minute, la o temperatură de 170 de grade Celsius.
Pasul 6. În acest timp, ne vom ocupa de prepararea cremei de brânză. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 2 pachete de cremă de brânză (la temperatura camerei), împreună cu un sfert de cană de unt (la temperatura camerei) și un sfert de cană de zahăr pudră. Amestecăm cu ajutorul unui mixer, până când crema noastră de brânză va începe să se sfărâme. Apoi, vom adăuga și 2 linguri de lapte (la temperatura camerei), o esență de vanilie și încă puțin zahăr pudră (după preferințe). Continuăm să mixăm, pentru a încorpora ingredientele.
Pasul 7. După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor, ulterior și brioșele. Crema de brânză se pune într-un poș sau într-o pungă și vom începe să formăm vârfurile de cremă pe brioșele noastre delicioase, peste care putem așeza și câteva bomboane de ciocolată albă (opțional), iar rețeta este gata!
Brioșele de ciocolată cu alune de pădure sunt gata și se pot servi. Poftă bună!
Citește și: Banana bread: Un chec pufos cu banane. Pregatește un desert gustos pentru întreaga familie