Brioșe de ciocolată cu cremă de căpșune, un răsfăț culinar. Deliciul perfect pentru îndulcirea zilelor!

briose de ciocolata cu crema de capsune
Rețetă de Brioșe de ciocolată cu cremă de căpșune

Briosele de ciocolata cu crema de capsune reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de brioșe de ciocolată cu cremă de căpșune. în plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase brioșe de ciocolată cu cremă de căpșune, preparate exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Brioșe de ciocolată cu cremă de căpșune 

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de brioșe de ciocolată cu cremă de căpșune, absolut delicioase, în doar 9 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Brioșe de ciocolată cu cremă de căpșune este de 30 de minute

Timp de preparare – 20 de minute

Timp total – 50 de minute

Re ț eta de Brioșe de ciocolată cu cremă de căpșune este pentru 6 persoane

reteta de briose de ciocolata cu crema de capsune
Rețetă de Brioșe de ciocolată cu cremă de căpșune[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – Brioșe de ciocolată cu cremă de căpșune

Pentru brioșe:

  • 200 g ciocolata neagra
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • sare

Pentru crema de căpșune:

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

  • 250 g căpșune proaspete sau congelate
  • 100 g zahar
  • 200 g frișcă lichida
  • 2 lingurițe zeama de lămâie

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

cea mai buna reteta de briose de ciocolata
Rețetă de Brioșe de ciocolată cu cremă de căpșune[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare - Brioșe de ciocolată cu cremă de căpșune

Pasul 1.     Începeți prin a pregăti brioșele. Într-un bol, topiți 200 de grade de ciocolata neagra si 150 de grame de unt la bain-marie sau in cuptorul cu microunde, pana când sunt complet topite si bine amestecate.

Pasul 2.  Adăugați 100 de grame de zahar si 3 oua, amestecând bine după fiecare adaos. Încorporați 150 de grame de faina, 1 praf de copt si sare (după gust), si amestecați pana când toate ingredientele sunt bine integrate.

Pasul 3.  Adăugați o linguriță de esență de vanilie si amestecați bine, pentru ca toate ingredientele sa se combine uniform, exact asa cum ne dorim.

Pasul 4.  Tapetați tăvile de brioșe cu hârtie de copt si umpleți-le cu aluatul de ciocolata, umplând fiecare forma pana la jumătate.

Pasul 5.     Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius si coaceți brioșele timp de 15-20 de minute, sau pana când sunt coapte si aurii.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 6.  In timp ce brioșele se răcesc, pregătiți crema de căpșune. Într-un blender, mixați 250 de grame de căpșune cu 100 de grame de zahar pana când obțineți un piure fin si omogen.

Pasul 7.  Adăugați 200 de grame de frișcă lichida si 2 lingurițe de zeama de lămâie si amestecați bine pana când crema are o consistenta moale si pufoasa.

Pasul 8.  Când brioșele s-au răcit complet, scoateți-le din forme si umpleți-le cu crema de căpșune. Decorați cu căpșune proaspete si serviți imediat, iar rețeta este gata!

Pasul 9.  Aceasta rețetă de Brioșe de ciocolată cu cremă de căpșune este perfecta pentru a fi savurata la micul dejun, la cafea sau la ceai. Acestea se păstrează bine la frigider timp de câteva zile si pot fi încălzite in cuptorul cu microunde înainte de servire pentru a le face mai pufoase si mai delicioase. Brioșele de ciocolata cu crema de căpșune sunt o delicatesa delicioasa si aromata, perfecta pentru a fi savurata in compania celor dragi. Aceasta rețetă este simpla si ușor de realizat, cu ingrediente comune, iar rezultatul final va fi cu siguranță pe placul tuturor.

Brioșele de ciocolată cu cremă de căpșune sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!

cea mai simpla reteta de briose cu ciocolata
Rețetă de Brioșe de ciocolată cu cremă de căpșune[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum se consumă lactatele pentru o alimentație sănătoasă

 


Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Rețetă de Pui Milanez. Una dintre cele mai rapide rețete pentru cină!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies