Brioșele de ciocolată și cremă de brânză se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând
Rețetă de brioșe de ciocolată și cremă de brânză
Rețeta delicioasă de brioșe de ciocolată și cremă de brânză, absolut minunate, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de brioșe de ciocolată și cremă de brânză este de 30 de minute
Timp de preparare- 30 de minute
Timp total- o oră
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Rețeta de brioșe de ciocolată și cremă de brânză este pentru 4 persoane
Ingrediente – brioșe de ciocolată și cremă de brânză
Ingrediente pentru aluat
- 250 g de ciocolată cu cacao amară
- 150 g de unt, la temperatura camerei
- 100 g de făină
- 150 g de zahăr granulat
- un praf de sare
- o esență de vanilie
- 5 oua, la temperatura camerei
ingrediente pentru cremă
- un pachet de unt
- 300 g de cremă de brânză mascarpone
- 5 linguri de zahăr pudră
- o esență de vanilie
- ingrediente pentru decor
- ciocolată rasă
- bombonele mici de ciocolată
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare- brioșe de ciocolată și cremă de brânză
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această rețetă delicioasă de brioșe de ciocolată și cremă de brânză, este să începem prin a prepara, brioșele propriu-zise. Așadar, începem prin a rupe în bucățele mici ciocolata, pe care o vom pune într-o oală de dimensiuni mai mici. Peste ea, ulterior, vom adăuga și untul, ingrediente care se vor pune la bain marie. Așadar virgula tot ce trebuie să facem acum este să amestecăm în mod continuu, până când toată ciocolata se va topi corespunzător. Atenție însă! Nu trebuie să lăsați compoziția să ajungă în punctul de fierbere.
- Odată ce untul și ciocolata s-au topit îndeajuns de mult, aceasta se va lua de pe foc și se va amesteca, cu mixerul, la viteză medie timp de aproximativ 5 minute.
- Separat, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom începe să amestecăm făina cu pudra de cacao și zahărul, iar ulterior, după ce aceste 3 ingrediente sunt îndeajuns de bine incorporate, vom adăuga peste ele și compoziție ciocolată topită, pe care o vom mixa până se va omogeniza foarte bine. În continuare, în această compoziție trebuie să adăugăm rând pe rând și ouăle, care le vom mixa, în momentul în care sunt adăugate. Odată ce toate ouăle sunt incorporate, vom adăuga peste acestea și un praf de sare, dar și esența de vanilie, iar apoi amestecăm ușor toată compoziția cu ajutorul unei spatule.
- A venit momentul să preîncălzim cuptorul la 180 °C, și să pregătim o tavă. Această tavă este una specială pentru brioșe, în care vom așeza fie hârtie specială în formă de brioșă, fie acele forme de silicon. Cu toate acestea, în cazul în care folosiți o tavă, direct care deține forme de brioșă, aceasta trebuie să fie unsă cu puțin unt și tapetată cu făină. Compoziția se împarte în mod egal în toate formele de pe tavă, și se introduce la cuptor, timp de aproximativ 10-15 minute.
- În acest interval de timp, ne vom ocupa de prepararea cremei. Așadar, vom începe prin a mixam untul, ținut la temperatura camerei înainte, timp de aproximativ câteva minute, pentru ca ulterior să adăugăm și zahărul pudră peste acesta, ingrediente pe care le vom mixa pentru a obține o consistență cât mai cremoasă cu putință. Crema de brânză se adaugă și ea peste aceste ingrediente, alături de esența de vanilie care nu trebuie uitată, ingrediente pe care le vom mixa timp de încă 5 minute. Crema trebuie ținută la frigider timp de aproximativ 30 de minute pentru a se întări așa cum trebuie, iar ulterior se poate așeza pe brioșe, pentru a le orna.
- Așadar, după acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, iar ulterior și brioșele din tavă, pentru AL orna cu crema de brânză preparată, puțină ciocolată rasă deasupra, dar și câteva bombonele de ciocolată neagră, iar rețeta este gata. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.