Consumul de legume din familia cruciferelor, indeosebi de broccoli, are efecte benefice asupra artrozei, sustin unii specialisti britanici citati de mass media din intreaga lume.
Cercetatorii spun ca legatura dintre broccoli si artroza este facuta de sulforafan, un compus eliberat in organism dupa consumarea acestei legume. Din familia cruciferelor mai fac parte varza verde, rosie sau creata, varza de Bruxelles, conopida, napii si ridichiile.
Asemeni celorlalte legume din familia cruciferelor, broccoli este bogata in sulf, ceea ce o face excelenta pentru digestie. Are si vitamina C, dar si fibre dietetice.
Specialistii recomanda broccoli fiert, dar nici metode precum cuptorul cu microunde sau plita nu afecetza compusii din broccoli. Ceea ce este important este doar sa va placa la gust. Pe lista lucrurilor bune aduse de broccoli, mai regasim: intarirea sistemului imunitar, favorizarea pierderii kilogramelor in plus, sanatatea inimii, mentinerea sanatatii oculare si lupta impotriva imbatranirii.
Sursa: realitatea.net
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro