Puteti inlocui zmeura cu diverse alte fructe, puteti adauga nuci, alune sau bucati de ciocolata sau puteti fi si mai indrazneti si sa presarati bucati de covrigei sarati ori sticksuri.
Aveti nevoie de: 175g ciocolata neagra, tocata, 175g unt, 225g zahar, 3 oua medii, 1 lingurita extract de vanilie, 125g faina alba, 1/4 lingurita sare, 50g ciocolata (alba sau neagra), tocata, o mana buna de zmeura proaspata.
Pre-incalziti cuptorul la 180C si tapetati o tava cu hartie de copt. Cerneti faina si sarea intr-un bol.
Combinati ciocolata si untul intr-un bol termorezistent si puneti pe baie de aburi. Tineti pe foc pana ciocolata si untul se topesc si obtineti o compozitie uniforma. Dati deoparte si lasati sa se racoreasca 10 minute. Adaugati zaharul si vanilia apoi ouale, unul cate unul, amestecand bine cu un tel. Incorporati faina apoi turnati aluatul in tava pregatita. Presarati cu ciocolata bucati si zmeura si coaceti pentru maxim 20 minute. Daca depasiti 20 minute incepe sa se usuce.
Lasati sa se raceasca in tava apoi taiati in cuburi mici. Sa aveti pofta!
Sursa: AdiHadean.ro
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro