Chef Ștefan Popescu a dezvăluit rețeta de brownies cu alune.
Chef Ștefan Popescu a obișnuit să împartă deja pe rețelele de socializare numeroase rețete, fie că vorbim de mic dejun, prânz sau deserturi, iar toți gurmanzii îl urmăresc de fiecare dată și încearcă să reproducă din rețetele lui delicioase.
Care sunt ingredientele pentru brownies
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Pentru blat:
- 300g unt
- 250 g ciocolată neagră tocată fin
- 80 g unt extra
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 200 g zahăr brun
- 2 ouă
- 75 g făină albă
- 75 g alune prăjite tocate
- 80 g smântână pentru patiserie
Pentru ganache-ul de ciocolată:
- 125 g ciocolată neagră
- 250 g smântână pentru patiserie
Cum realizează chef Ștefan Popescu blatul pentru acest desert
Chef Ștefan Popescu începe prin adăuga 80 g de unt, cu zahărul brun și esența de vanilie pe care le-a amestecat foarte bine cu ajutorul unui mixer la viteză mare, apoi adaugă două ouă, pe care le amestecă și pe ele cu untul și zahărul brun. Adaugă într-o oală 300 g de unt pe care îl topește, peste care pune fulgi de ciocolată și amesteca foarte bine până când compoziția este una lichidă. Adaugă totul într-un bol, peste care pune făina albă și amestecă cu o spatulă. Incorporează și ciocolata topită în bol și omogenizează totul cu mișcări din exterior în interior. Adaugă peste întreaga compoziție 75 g de alune prăjite, dar și smântână, apoi omogenizează toată compoziția până când totul este perfect și fără cocoloașe. Pune totul într-o tavă dreptunghiulară, lasă ca blatul să se așeze, iar ulterior pune într-un alt bol cantitatea de lapte și 125 g de fulgi de ciocolată neagră, pe care o topește. După ce brownies a ieșit de la cuptor, pune ciocolata topită pe deasupra, astfel realizând acea crustă de ciocolată cremoasă, care nu se usucă sau întărește. Este un desert foarte rapid și delicios, care merită de fiecare dată încercat atunci când poftim la un dulce făcut în casă.
@chefstefanpopescu Un desert perfect pentru iubitorii de ciocolată 🍫🍫 chocolate brownies Pentru blat: 300g unt 250g ciocolată neagră tocată fin 80g unt extra 2 lingurițe esență de vanilie 200g zahăr brun 2 ouă 75g făină albă 75g alune prăjite tocate 80g smântână pentru patiserie Pentru ganache-ul de ciocolată: 125g ciocolată neagră 250g smântână pentru patiserie #retete #retetesimple #desert #ciocolata #chocolatelover #reteteculinare ♬ Raise It Up- Danail Draganov