Bruschetta cu cremă de brânză și roșii cherry sau humus se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de bruschetta cu cremă de brânză și roșii cherry sau humus.
Rețetă de Bruschetta cu cremă de brânză și roșii cherry sau humus
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Spaghete cu sos de roșii și chiftele. Pentru o cremozitate aparte, trebuie ținute puțin mai mult pe foc!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru bruschetta
- O baghetă de pâine, la alegere
- Cremă de brânză
- Câteva roșii cherry
- 2 căței de usturoi
- Puțin busuioc uscat sau proaspăt, la alegere
- 100 g unt topit
- Sare
- Piper negru măcinat
- Ulei de măsline
Ingrediente pentru humus
- 400 g de năut fiert
- 2-3 linguri de pastă de susan
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- 3 căței de usturoi, tocați
- Zeamă de la o lămâie
- Sare
- Piper negru măcinat
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați
Mod de preparare
- În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a ne ocupa de prepararea bruschettelor. Așadar, bagheta de pâine se va tăia în felii de grosimi asemănătoare, în funcție de dorințe, fie mai groase sau mai subțiri, pentru ca ulterior să le rumenim în cuptor sau pe grătar.
După ce feliile de pâine au fost rumenite atât cât ne dorim, le vom freca pe fiecare cu usturoiul tocat în prealabil, pentru ca ulterior să topim și untul și să trecem prin el cu pensula pentru a unge feliile de pâine. Deasupra așezăm un strat de cremă de brânză și adăugăm cubulețele de roșii cherry, pregătite anterior. Condimentăm cu sare și piper negru măcinat, după gust, stropim și cu puțin ulei de măsline, presărăm puțin busuioc proaspăt tăiat, iar procesul se repeta cu toate feliile de pâine. - Pe de altă parte, bruschettele se pot servi și cu humus, pe care îl vom pregăti chiar în casă. Așadar, tot ce trebuie să facem este să scurgem foarte bine năutul din conserva și să îl clătim foarte bine după ce l-am pus într-un bol de dimensiuni mai mari. Îl clătim și îl scurgem până când se spală așa cum trebuie.
- Adăugăm apoi într-un blender năutul, alături de pasta de susan, uleiul de măsline, cățeii de usturoi, zeama de la o lămâie și sare și piper negru măcinat, după gust. Mixăm ingredientele pentru a se omogeniza și obținem o pastă mai groasă. La final, mai putem adăuga și apă, în cazul în care ne dorim o textură diferită a humusului obținut. Acesta se poate servi imediat sau păstra în frigider timp de cel mult 5 zile.
- Imediat apoi, putem adăuga pe bruschette și humus, pe lângă cele cu cremă de brânză și roșii cherry. După acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.