Bruschetta cu roșii cherry, făcută în casă se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de bruschetta cu roșii cherry, făcută în casă.
Rețetă de Bruschetta cu roșii cherry, făcută în casă
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 9 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Negresă în straturi cu glazură de ciocolată. Numai bună pentru iubitorii de ciocolată!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Citește și: Mesaje de Crăciun 2024: Sărbători binecuvântate alături de cei dragi- stirilekanald.ro
Ingrediente
- 500 g de făină
- 350 ml de apă călduță
- 10 g de drojdie proaspătă sau 3 g de drojdie uscată
- 50 g de zahăr
- 10 g de sare
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- In primul rand, ne vom ocupa de activarea drojdiei. Într-un bol mic, dizolvați zahărul în apă călduță. Adăugați drojdia și amestecați ușor. Lăsați amestecul deoparte timp de 5-10 minute până când începe să se formeze spumă deasupra.
- Apoi de prepararea aluatului. Într-un castron mare, amestecați făina și sarea. Faceți o adâncitură în mijlocul făinii și turnați amestecul de drojdie activată. Folosind o lingură de lemn sau mâinile ude, amestecați treptat făina cu amestecul de drojdie până când se formează un aluat omogen.
- In continuare, vom frământa aluatului. Turnați aluatul pe o suprafață curată și presărați cu făină. Frământați aluatul timp de aproximativ 8-10 minute sau până când devine elastic și nu mai este lipicios.
- Este timp pentru dospire. Întoarceți aluatul într-un castron uns cu puțin ulei și acoperiți-l cu un prosop curat sau folie de plastic. Lăsați aluatul să dospească într-un loc cald și lipsit de curent de aer timp de aproximativ 1-1,5 ore sau până când își dublează volumul.
- Ajungem si la modelarea baghetei. După ce aluatul a dospește, împărțiți-l în două părți egale. Întindeți fiecare bucată de aluat într-un dreptunghi cu o grosime de aproximativ 1 cm. Rulați fiecare dreptunghi strâns de la un capăt la celălalt pentru a forma baghete lungi.
- Urmează si fermentarea secundară. Așezați baghetele pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și faceți câteva tăieturi în diagonală pe suprafața fiecăreia. Acoperiți baghetele cu un prosop curat și lăsați-le să fermenteze secundar timp de aproximativ 30-45 de minute.
- Trebuie sa preîncălzim cuptorului. Între timp, preîncălziți cuptorul la 220°C.
- Urmează coacerea. După fermentarea secundară, introduceți tava cu baghetele în cuptorul preîncălzit și coaceți-le timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când devin aurii și emite un sunet gol atunci când sunt loviți ușor pe partea de jos.
- Acum ne-a rămas răcirea și servirea. Scoateți baghetele din cuptor și lăsați-le să se răcească pe un grătar timp de aproximativ 15-20 de minute înainte de a le tăia. Tăiați baghetele în felii și folosiți-le ca bază pentru bruschette. Aceste baghete proaspete și crocante sunt perfecte pentru a fi folosite la prepararea bruschettei. Ele vor completa aroma și gustul ingredientelor tale preferate, creând o experiență culinară de neuitat. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.