Bucătărie de odinioară! Află secretul lui Radu Anton Roman pentru o carne prăjită perfectă în untură, ca pe vremea bunicii

Bucătărie de odinioară! Află secretul lui Radu Anton Roman pentru o carne prăjită perfectă în untură, ca pe vremea bunicii
Cum trebuie să prepari carnea prăjită în untură

Cum trebuie să prepari carnea prăjită în untură pentru a ieși exact pe vremea bunicii. Iată care era secretul regretatului Radu Anton Roman.

Pentru români carnea prăjită în untură este cu adevărat o delicatesă, iar multe gospodine o pregătesc și acum. În lucrarea sa, Radu Roman, a explicat cum se găsește acest preparat corect.

Cum se gătește corect carnea prăjită în untură

Cum trebuie să prepari carnea prăjită în untură[Sursa foto: freepik]

Cu mult timp în urmă, gospodinele obișnuiau să adauge untură peste carnea prăjită pentru a o păstra mult mai bine.

Pe lângă aceste lucruri, carnea în untură nu este considerată un preparat gustos doar la noi în țară, ci și la francezi, după cum a scris Radu Anton Roman în cartea sa ,,Bucate, vinhri și obiceiuri românești.”

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Spre deosebire de români, care ar alege oricând carnea de porc în untură, francezii o preferă pe cea de gâscă sau de rață.

„Francezii îi spun confit (iar ia dulceață … confiture!) și o consideră una din cele mai rafinate fripturi.Numai că ei îngroapă în untură spre frăgezire mai mult gâscă și rață, și mai puțin porcul.Bunicile noastre umpleau cândva cămara cu oale de carne de porc în ‘unsoare și tare bună mai era.”, a scris regretatul jurnalist, notează adevarul.ro.

Acest fel de mâncare se prepară foarte ușor și nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente, ci doar de untură și carne.

Ingrediente

Cum trebuie să prepari carnea prăjită în untură[Sursa foto: freepik]

  • carne de porc, dezosată
  • cârnați de porc
  • untură

Mod de preparare

  • Pentru început trebuie să încingi destulă untură într-o cratiță, astfel încât să aibă circa 2 cm.
  • Carnea trebuie tăiată felii de aproximativ 3 cm grosime. Apoi, carnea se pune la prăjit, nesărată, pe fiecare parte, până când se rumenește și rămâne moale.
  • Se procedează  exact în același mod și cu cârnații.
  • Carnea și cârnații se scot și se așază într-o oală smălțuită.
  • Se toarnă încet grăsimea, ca să curgă numai ce-i limpede, iar firimiturile să rămână pe fundul cratiței, până în momentul în care se acoperă carnea cu 2-3 cm de lichid, ca să nu se întărească.
  • Se mai pune oala pe plită, la foc mic, și se lasă să bolborosească 10 minute.
  • Se leagă gura oalei și se pune la păstrare.
  • „La 4-6 săptămâni, se mai încinge o dată oala, să nu râncezească.”, a mai scris Radu Anton Roman în cartea sa.

Cum trebuie să prepari carnea prăjită în untură[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Cum se consumă corect lichiorul? 5 reguli

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies