Buchetul de mireasa: istoria lui si ce fel de buchete putem alege in ziua de astazi

Buchetul de mireasa: istoria lui si ce fel de buchete putem alege in ziua de astazi
Buchetul de mireasa: istoria lui si ce fel de buchete putem alege in ziua de astazi

Emotiile simtite de catre o viitoare mireasa in ziua nuntii nu pot fi descrise in cuvinte.

Este ziua in care oficial, isi va intemeia o familie cu alesul inimii sale. Ziua din care va incepe sa poarte un alt nume, ziua in care incepe o noua viata, presarata cu fericire. Iar toate aceste emotii se intensifica in momentul in care viitoare mireasa se gandeste si la organizarea propriu-zisa a nuntii. Stie ca totul trebuie sa se desfasoare conform programului si stie ca se poate baza pe ajutoare, insa este destul de dificil sa isi pastreze calmul.

Indiferent daca o mireasa apeleaza la o firma de organizare nunti sau daca planifica totul impreuna cu viitorul sot si cu familia, emotii tot sunt.

Pe langa alegerea rochiei de mireasa potrivite, mireasa trebuie sa mai aleaga si un buchet care sa o insoteasca in drumul spre altar. Insa stiti ca traditia buchetului de mireasa dateaza din Antichitate? Pe atunci, buchetele nu erau la fel de frumoase ca acum, ci erau niste buchete formate in principal din ierburi aromatice sau ierburi care se presupunea ca aveau proprietati magice.

Acestea trebuiau sa protejeze viitorii miri, sa le asigure un start fericit in casnicie si sa ii ajute sa aiba o familie numeroasa. De exemplu, pentru a alunga spiritele rele si deochiul, se folosea usturoi.

Cu trecerea timpului, buchetele de mireasa erau folosite pentru a ascunde eventualele mirosuri. De ce? Pentru ca oamenii de rand nu aveau acces la apa calda atat de usor, iar miresele neavand nici parfum, trebuiau sa improvizeze.

Asa au aparut buchetele de mireasa din flori, iar pe atunci se folosea in special lavanda, multumita aromei ei intense.

Din fericire, in ziua de astazi, buchetul de mireasa are doar un rol decorativ daca ii putem spune asa. Miresele nu le mai folosesc pentru a-si proteja casnicia si nici pentru a alunga diferite mirosuri. Asa ca isi pot alege orice fel de buchet de mireasa doresc.

In continuare, o sa va prezentam trei buchete de mireasa care nu doar arata foarte bine si o sa ii incante pe toti cei prezenti la nunta, dar vor reprezenta si o amintire foarte frumoasa, peste ani (daca puneti cateva flori din buchet la uscat).

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Trandafirii vor ramane intotdeauna o alegere clasica in ceea ce priveste buchetele de mireasa. Daca va plac culorile pastelate, cu siguranta o sa apreciati Buchetul De Mireasa Hortensie Si Minirosa. Este un buchet delicat, perfect pentru o nunta care se desfasoara in aer liber sau daca aveti elemente ce aduc aminte de natura in decoratiuni.

Tot din trandafiri este realizat si urmatorul buchet.

De data aceasta, Buchetul de Mireasa Pastello este format din trandafiri capuccino si alte flori care completeaza perfect cromatica. Este un buchet care cu siguranta nu va trece neobservat si pentru care o sa primiti multe complimente.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Si ultimul, dar nu cel din urma, un buchet de mireasa din bujori roz si trandafiri albi. Bujorii sunt flori delicate, demne de printese, asa ca nu e de mirare ca in ultimul timp au inceput sa fie tot mai apreciati. Un astfel de buchet este perfect pentru o nunta de primavara sau de inceput de vara, pentru ca emana prospetime.

Acestea sunt numai cateva dintre buchetele de mireasa pe care le puteti alege in ziua nuntii. Important este ca buchetul sa fie in totalitate pe placul vostru si sa fie o amintire placuta.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies