Friptura de miel la grătar cu crustă de piper alb reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Friptură de miel la grătar cu crustă de piper alb. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă Friptură de miel la grătar cu crustă de piper alb, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Friptură de miel la grătar cu crustă de piper alb
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Friptură de miel la grătar cu crustă de piper alb, absolut delicioasă, în doar 9 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Friptură de miel la grătar cu crustă de piper alb este de 30 de minute
Timp de preparare – 40 de minute
Timp total – o oră si 10 minute
Re ț eta de Friptură de miel la grătar cu crustă de piper alb este pentru 5 persoane
Ingrediente – Friptură de miel la grătar cu crustă de piper alb
- 1 kg carne de miel (cotlet)
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de piper alb măcinat
- 1 linguriță de sare
- O jumătate de linguriță de boabe de piper negru măcinate
- O jumătate de linguriță de boabe de coriandru măcinate
- 1 kg cartofi
- O jumătate de ceapă roșie tăiată mărunt
- 4 căței de usturoi mărunțiți
- 100 grame unt
- 100 ml lapte
- sare și piper după gust
- 1 cană de supă de pui
- 1 lingură de făină
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 5 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Mod de preparare - Friptură de miel la grătar cu crustă de pipe r alb
Pasul 1. Încingeți grătarul la foc mediu-ridicat.
Pasul 2. Într-un bol, amestecați 2 linguri de piper alb, o linguriță de sare, o jumătate de linguriță de boabe de piper negru măcinate și o jumătate de linguriță de boabe de coriandru măcinate și 2 linguri de ulei de măsline până se omogenizează.
Pasul 3. Frecați amestecul de piper și sare pe toată carnea de miel și masați ușor cu mâinile pentru a ajuta să pătrundă bine în carne.
Pasul 4. Puneți carnea pe grătar și gătiți-o timp de 8-10 minute pe fiecare parte, în funcție de preferința dvs. de coacere și grosimea cărnii.
Pasul 5. Scoateți carnea de pe grătar și lăsați-o să se odihnească timp de câteva minute.
Pasul 6. În timp ce carnea se odihnește, puneți un kilogram de cartofi într-o oală cu apă sărată și fierbeți-i până când sunt moi. Strecurați cartofii și puneți-i înapoi în oală. Adăugați 100 de grame de unt și 100 de mililitri de lapte și folosiți un blender pentru a obține un piure fin și cremos. Asezonați cu sare și piper după gust.
Pasul 7. Într-o tigaie, încingeți o lingură de ulei de măsline și căliți o jumătate de ceapă roșie tăiată mărunt și 4 căței de usturoi mărunțiți până devin moi.
Pasul 8. Adăugați o lingură de făina și amestecați bine. Adăugați o cana de supa de pui și amestecați până se îngroașă sosul. Adăugați sare și piper după gust.
Pasul 9. Tăiați carnea de miel în felii și serviți alături de piure de cartofi și sos.
Friptura de miel la grătar cu crusta de piper alb este gata și se poate servi calda. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Tort Cheesecake cu sos de ciocolată. Fructele de pădure deasupra sunt tot ce trebuie!