Aceasta reteta delicioasa de budinca se prepara repede, din ingrediente simple si gustoase.
Ingrediente
250 gr paste – spaghete, 400 gr branza dulce, coaja rasa de la 1 lamaie, 3 oua, 150 gr zahar, 6 linguri gris (3 pentru compozitie+ 3 pentru tapetat tava), 100 gr smantana, 2 pliculete zahar vanilat, 10 gr unt pentru uns tava,
Sos de visine – 300 gr visine, 100 gr zahar, 150 ml apa, 1 lingurita amidon.
Mod de preparare Budinca cu branza dulce si visine
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet iar separat pregatim ingredientele pentru budinca.
Ouale se mixeaza cu zaharul, vanilia, coaja rasa de lamaie, smantana si grisul.
Se adauga branza proaspata si amestecam pana obtinem o compozitie uniforma.
Spaghetele fierte si scurse se amesteca cu acesta compozitie si amestecam.
Intr-o tava (25×15) termorezistenta unsa cu unt si tapetata cu gris se adauga compozitia formata.
Se da la cuptor la foc mic pentru 20-25 de min.
Sos de visine– Intr-o cratita se pune apa, zaharul, visinele si se lasa sa fiarba cca 3 min.
Se adauga amidonul dizolvat in cateva linguri de apa rece si se adauga peste visine. Se amesteca si se mai lasa sa fiarba cca 2 min. Se lasa sa se racesca 1-2 min apoi se pune peste budinca.
Sursa
Ingrediente
250 gr paste – spaghete, 400 gr branza dulce, coaja rasa de la 1 lamaie, 3 oua, 150 gr zahar, 6 linguri gris (3 pentru compozitie+ 3 pentru tapetat tava), 100 gr smantana, 2 pliculete zahar vanilat, 10 gr unt
pentru uns tava,
Sos de visine – 300 gr visine, 100 gr zahar, 150 ml apa, 1 lingurita amidon.
Mod de preparare Budinca cu branza dulce si visine
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet iar separat pregatim ingredientele pentru budinca.
Ouale se mixeaza cu zaharul, vanilia, coaja rasa de lamaie, smantana si grisul.
Se adauga branza proaspata si amestecam pana obtinem o compozitie uniforma.
Spaghetele fierte si scurse se amesteca cu acesta compozitie si amestecam.
Intr-o tava (25×15) termorezistenta unsa cu unt si tapetata cu gris se adauga compozitia formata.
Se da la cuptor la foc mic pentru 20-25 de min.
Sos de visine– Intr-o cratita se pune apa, zaharul, visinele si se lasa sa fiarba cca 3 min.
Se adauga amidonul dizolvat in cateva linguri de apa rece si se adauga peste visine.
Se amesteca si se mai lasa sa fiarba cca 2 min. Se lasa sa se racesca 1-2 min apoi se pune peste budinca.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro