Budinca de caramel se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Budinca de caramel.
Rețetă de Budinca de caramel
Rețeta delicioasă de Budinca de caramel, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Budinca de caramel este de 30 de minute
Timp de preparare- 30 de minute
Timp total- o oră
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Rețeta de Budinca de caramel este pentru 4 persoane
Ingrediente – Budinca de caramel
- 300 ml de lapte, la temperatura camerei
- 150 ml de frișcă lichidă
- 150 g de zahăr granulat
- 15 g de amidon
- 2 gălbenușuri de ou, la temperatura camerei
- o esență de vanilie
- Sare
ingrediente pentru caramel
- 200 g de zahăr granulat
- 3 linguri de apă
- 150 g de unt, la temperatura camerei
- nu 50 g de smântână, temperatura camerei
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: 10 rețete delicioase și sănătoase pentru slăbit. Cum să mănânci fără să ai grija caloriilor în plus
Mod de preparare- Budinca de caramel
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de budincă de caramel, este să aducem o oală de dimensiuni potrivite. În aceasta vom adăuga zahărul împreună cu apa, pentru a se topi complet până în momentul în care se va carameliza.
- În continuare, odată ce zahărul s-a caramelizat, vom adăuga untul, temperatura camerei, dar și smântâna, la temperatura camerei timp în care vom amesteca rapid. Odată ce s-au incorporat vom lua oala de pe foc, iar caramelul obținut se va da deoparte pentru a se folosi mai târziu.
- Acum a venit momentul să luăm un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga zahărul, amidonul, dar și sarea, după gust, iar ulterior gălbenușurile de ou, temperatura camerei pe care le vom amestecat cu ajutorul unei spatule astfel încât să obținem o cremă albicioasă.
- În continuare, într-o altă dimensiune potrivite vom adăuga laptele vine la temperatura camerei, frișca, esența de vanilie, și vom aștepta ca acest conținut să dea în clocot, moment în care vom lua jumătate din cantitatea de lapte și o vom turna peste crema de gălbenușuri preparat anterior, timp în care vom amesteca continuu. Odată făcut acest pas, urmează să luăm și cealaltă jumătate din cantitatea de lapte pe care am amestecat o cu gălbenușurile și să o punem pe foc, în oala cu restul ingredientelor, și să mai lăsăm timp de aproximativ 5 minute amestecând continuu astfel încât să nu se lipească.
- În momentul în care a observat că s-a îngroșat, vom lua oala de pe foc și vom pune deasupra caramelul. Se omogenizează bine de tot și se toarnă în forme, în cazul în care aveți, pentru a le pune la congelator timp de aproximativ 10 minute.
- După acest interval de timp, rețeta de asta este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Cum salvezi ciorba dacă iese prea sărată. Trucul care îți va schimba viața