Aceasta reteta de budinca de ciocolata este decadenta si foarte cremoasa. Este visul oricarui iubitor de ciocolata!
Ingrediente
Pentru aluat
120g unt topit
25ml lapte
o picatura de extract de vanilie
2 oua
85g faina cu factor de crestere
25g cacao
120g zahar
50g ciocolata neagra
1 shot de lichior de alune de padure/cafea
Pentru sos
120g zahar brun
1 lingura cu varf de cacao
240ml apa
1 shot de lichior de alune de padure/cafea
Pentru servire
Inghetata de
Mod de preparare
Amesteca untul topit, ouale, laptele, vanilia si lichiorul.
Pune faina, zaharul si pudra de cacao intr-un mixer si combina incet. Adauga ciocolata si nucile. Pune totul intr-o tava de ceramica.
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Pentru sos, pune zaharul brun, pudra de cacao si apa intr-un vas si incalzeste pana cand incep sa se formeze bule.
Lasa sa se odihneasca timp de 10 minute inainte de a servi cu inghetata de vanilie.
Sursa: sortedfood.com
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro