Budinca de conopida - reteta incredibil de gustoasa, ca la mama acasa!

Budinca de conopida - reteta incredibil de gustoasa, ca la mama acasa!
Budinca de conopida - reteta incredibil de gustoasa, ca la mama acasa!

Aceasta reteta de budinca de conopida te va cuceri imediat. Se face rapid.

 

Ingrediente: Conopida 1 kg, unt 150 g, faina 4 linguri, lapte 400 ml, oua 5, pesmet 2 linguri, smantana 5 linguri, marar 2 legaturi, sare, facultativ: branza de vaci 150-200 g.
Mod de preparare: Intr-o cratita, asezata pe foc, se pune untul la topit, se adauga faina si se amesteca pana cand aceasta se incorporeaza bine in unt. Se lasa sa se caleasca 5 minute (fara a-si schimba culoarea), apoi se stinge cu laptele fierbinte si se lasa sa fiarba 15-20 de minute.
Cratita se ia de pe foc iar, cand sosul se raceste putin, se adauga mararul taiat marunt, galbenusu­rile, sarea si smantana, omogenizindu-se bine compozitia. Separat, albusu­rile se bat spuma si se adauga la compozitie, amestecandu-se usor si introducand buchetelele de conopida fiarta. Aceasta compozitie se toarna in vasul de gratinat, uns cu unt si tapetat cu pesmet care, apoi, se da la cuptor unde se lasa 30-35 de minute. Budinca se serveste ca atare sau cu smantana.
Sursa

Ingrediente: Conopida 1 kg, unt 150 g, faina 4 linguri, lapte 400 ml, oua 5, pesmet 2 linguri, smantana 5 linguri, marar 2 legaturi, sare, facultativ: branza de vaci 150-200 g.

Mod de preparare: Intr-o cratita, asezata pe foc, se pune untul la topit, se adauga faina si se amesteca pana cand aceasta se incorporeaza bine in unt. Se lasa sa se caleasca 5 minute (fara a-si schimba culoarea), apoi se stinge cu laptele fierbinte si se lasa sa fiarba 15-20 de minute.

Cratita se ia de pe foc iar, cand sosul se raceste putin, se adauga mararul taiat marunt, galbenusu­rile, sarea si smantana, omogenizindu-se bine compozitia. Separat, albusu­rile se bat spuma si se adauga la compozitie, amestecandu-se usor si introducand buchetelele de conopida fiarta. Aceasta compozitie se toarna in vasul de gratinat, uns cu unt si tapetat cu pesmet care, apoi, se da la cuptor unde se lasa 30-35 de minute. Budinca se serveste ca atare sau cu smantana.


Sursa

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies