Mamaia Lenuța este una dintre cele mai urmărite bunicuțe de pe rețelele de socializare, în special pe contul tău de Tik-Tok, acolo unde este filmată adesea de nepotul ei și împărtășește de fiecare dată secrete cu privire la mâncărurile tradiționale, la deserturi sau la gustări reinventate, prin care se dorește întotdeauna să se obțină un gust inedit.
Cum perioada sărbătorilor de iarnă a trecut, multe preparate au rămas neconsumate, astfel că de această dată, Mamaia Lenuța a împărtășit cum face o budincă din cozonac, pentru a nu fi aruncat.
Cu doar câteva ingrediente la îndemână, mamaia Lenuța face budincă din cozonac, iar tot ce are nevoie se află deja în bucătărie.
Din patru ouă, zahăr, smântână, esență de vanilie, stafide și coajă de portocală, întreaga compoziție este gata, iar ulterior unge o tigaie cu zahăr și unt, în care taie cubulețe de cozonac și le așează. Adaugă primul strat de cremă peste el, mai adaugă încă un strat de cozonac, iar restul de cremă este adăugat deasupra și băgat la cuptor, pentru jumătate de oră, la 150 de grade. “Vreau să fac o budincă din cozonac, pentru că mi-a rămas cozonac de la sărbători. Ne trebuie patru ouă, 100 g de zahăr, smântână, o punem peste ouă, zahărul, esență de vanilie, iar acum batem bine. Punem stafide, coajă de portocală, amestecăm bine, iar compoziția este gata. Acum ne ocupăm de cozonac. Cozonacul îl tai, îl facem cubulețe și îl punem în tavă. Am uns tava cu unt și cu zahăr. Așezăm cubulețele în tavă și jumătate din compoziție peste ele, apoi le aranjăm bine cu paleta. Mai tăiem mărunt și punem și al doilea strat de cozonac, apoi turnăm toată compoziția deasupra și așezăm bine cu paleta. Lăsăm 10-15 să se înmoaie cozonacul, îl băgăm la cuptor, la 150 de grade, lăsăm jumătate de oră. Am scos tava din cuptor, iar acum să încercăm. Punem dulceață de cireșe deasupra. Aceasta este budinca de cozonac.”, a spus mamaia Lenuța.