Macaroanele cu branza sunt desertul copilariei si sunt foarte gustoase. Iata cum sa prepari o delicioasa budinca.
Ingrediente: Macaroane 500 g, branza de vaci 500 g, oua 3, smantana 50 g, unt sau margarina 100 g, sare, pesmet. Pentru sos: galbenusuri 3, faina 30 g, lapte 500 ml, zahar 50 g.
Mod de preparare: Pastele fainoase se fierb in 3 litri de apa, in clocot, la care se adauga o lingura de sare. Se lasa la foc mic circa 15-20 minute, se ia vasul de pe foc si se lasa deoparte, in apa clocotita, inca 15 minute.
Se strecoara si se clatesc cu apa calda sau rece. Se aseaza apoi intr-o cratita, unsa cu unt si tapetata cu pesmet, alternativ un strat de macaroane si un strat de branza de vaci amestecata cu oua si smantana, avand grija ca deasupra sa ramana stratul de branza. Se presara untul, taiat bucatele, se toarna sosul din faina amestecata cu galbenusuri si lapte si se dau la cuptor, la foc potrivit, circa 30 de minute.
Dupa gust, in sos se pot pune 50 g zahar.
Sursa
Ingrediente: Macaroane 500 g, branza de vaci 500 g, oua 3, smantana 50 g, unt sau margarina 100 g, sare, pesmet. Pentru sos: galbenusuri 3, faina 30 g, lapte 500 ml, zahar 50 g.
Mod de preparare: Pastele fainoase se fierb in 3 litri de apa, in clocot, la care se adauga o lingura de sare.
Se lasa la foc mic circa 15-20 minute, se ia vasul de pe foc si se lasa deoparte, in apa clocotita, inca 15 minute. Se strecoara si se clatesc cu apa calda sau rece. Se aseaza apoi intr-o cratita, unsa cu unt si tapetata cu pesmet, alternativ un strat de macaroane si un strat de branza de vaci amestecata cu oua si smantana, avand grija ca deasupra sa ramana stratul de branza.
Se presara untul, taiat bucatele, se toarna sosul din faina amestecata cu galbenusuri si lapte si se dau la cuptor, la foc potrivit, circa 30 de minute. Dupa gust, in sos se pot pune 50 g zahar.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro