Asta este cea mai bună, simplă şi rapidă pentru o budincă de macaroane fix ca în copilărie. Normal că această reţetă a suferit completări şi schimbări de-a lungul vremii (adăugate stafide, esenţe de vanilie etc.), dar parcă tot nu se compară nimic cu gustul simplei reţetei originale, care te face să visezi, cu ochii deschişi, că eşti copil din nou…
Mod De Preparare
Fierbe macaroanele conform indicaţiilor de pe ambalaj. Împarte untul în 2 părţi egale. Jumătate lasă la topit, cu jumătate vei tapeta mai târziu tava.
Când pastele sunt aproape gata (al dente, nu trebuie să le laşi să se fiarbă de tot), scurge-le de apă şi dă-le printr-un jet de apă rece. Preîncălzeşte cuptorul.
Bate ouăle bine şi combină-le cu untul topit şi restul de ingrediente. Amestecă totul cu macaroanele.
Tapetează tava cu unt. Toarnă compoziţia uniform în tavă.
Dă la cuptorul deja încins, la temperatură mare, timp de 30-40 de minute.
Opţional, mai poţi presăra zahăr pe deasupra, să se formeze o crustă dulce, rumenă şi crocantă.
sursa: retete.unica.ro