Budinca de mere este un desert delicios, aparut in bucataria romaneasca la inceputul secolului trecut.
Ingrediente
1 kg mere
100 g zahar
50 g pesmet
1 ceasca miez nuca
2 oua
Mod de preparare
Curata merele, apoi da-le prin razatoare si amesteca-le cu miezul de nuca macinat. Separa albusurile de galbenusuri si mixeaza albusurile cu zahar, pana obtii o spuma omogena.
Amesteca si galbenusurile cu compozitia de mere, apoi incorporeaza bezeaua din albusuri. Toarna compozitia obtinuta intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si pesmet.
Pune budinca la cuptor, la foc mare pentru circa 15 minute, apoi la foc mediu pana se rumeneste frumos.
Sursa
Ingrediente
1 kg mere
100 g zahar
50 g pesmet
1 ceasca miez nuca
2 oua
Mod de preparare
Curata merele, apoi da-le prin
razatoare si amesteca-le cu miezul de nuca macinat. Separa albusurile de galbenusuri si mixeaza albusurile cu zahar, pana obtii o spuma omogena.
Amesteca si galbenusurile cu compozitia de mere, apoi incorporeaza bezeaua din albusuri. Toarna compozitia obtinuta intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si pesmet.
Pune budinca la cuptor, la foc mare pentru circa 15 minute, apoi la foc mediu pana se rumeneste frumos.
Sursa Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro