Budinca de orez reprezintă o variantă ideală pentru un mic dejun sănătos și gustos. Această rețetă este una simplă și va fi, cu siguranță, pe placul tuturor din familie.
Vă aduceți aminte de orezul cu lapte preparat în copilărie de mame sau de bunici? Dacă vreți să le faceți și dumneavoastră o surpriză dulce celor dragi, pregătiți-le un mic dejun cu aromă tradițională.
Budinca de orez, soluția perfectă pentru un mic dejun delicios
Pornind de la clasicul orez cu lapte, care ne-a fermecat copilăria, se poate face o budincă de orez absolut delicioasă. Este cremoasă, aromată și poate fi servită atât caldă, cât și rece.
Ca să preparați o budincă de orez perfectă, puteți folosi mai multe arome: esență de vanilie, păstaie de vanilie, esență de rom, lămâie, nucșoară, scorțișoară, coajă de
În ceea ce privește orezul, acesta poate fi de orice tip, și cu bob lung, și cu bob scurt. Această minunată budincă trebuie băgată și în cuptor, măcar pentru câteva minute. De asemenea, o puteți găti integral la cuptor. Totul ține de preferințele fiecăruia.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente pentru budinca de orez:
- un litru de lapte
- 400 g zahăr
- 5 gălbenușuri
- o lingură de amidon
- 250 g orez
- scorțișoară
- coajă de lămâie
- nucșoară
- 100 g de stafide
Cea mai simplă rețetă pentru budinca de orez
În primul rând, trebuie să fierbeți orezul. Puneți apă într-o oală, adăugați un praf de sare și lăsați orezul să fiarbă, până când observați că apa a scăzut aproape de tot. După aceea, strecurați orezul și lăsați-l puțin să se scurgă.
Într-un castron, bateți foarte bine gălbenușurile cu zahărul. Puneți laptele la foc și când este pe punctul de a fierbe, turnați-l peste gălbenușuri și amestecați. Apoi adăugați amidonul, coaja de lămâie, nucșoara și scorțișoara și mixați foarte bine compoziția.
Trebuie să vă asigurați că nu aveți deloc cocoloașe. Amestecul de lapte și gălbenușuri se pune la bain-marie și se amestecă în continuare, până când veți obține o compoziție groasă.
Apoi adăugați orezul fiert în această compoziție, puneți și stafidele și turnați totul într-un vas termorezistent, pe care înainte l-ați uns cu unt. Băgați budinca în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 15 minute.
Veți ști că este gata, atunci când budinca va fi rumenită deasupra. Nu o lăsați prea mult, ca să nu cumva să se ardă. Puteți servi acest desert fierbinte sau îl puteți lăsa să se răcească, pentru a putea tăia mai bine bucăți din el.