Aceasta budinca de paine se prepara rapid si poate fi pregatit atat cald, cat si rece.
Ingrediente
1 paine alba
130 ml lapte
1 ou
30 g zahar
20 g unt
20 g pesmet
1 plic zahar vanilat
Compozitie
500 g mere dulci
25 ml ulei
25 g zahar (daca merele sunt foarte dulci, nu mai pui zahar)
Mod de preparare
Intr-un bol destul de maricel, bate oul cu cele 30 g zahar si pliculetul de zahar vanilat.
Separat, prepara compozitia budincii. Curata merele si da-le pe razatoare. Caleste-le intr-o tigaie cu ulei si apoi adauga zaharul. Lasa-le sa fiarba cam 10 minute. Inchide focul, lasa-le sa se "odihneasca" putin si adauga apoi pesmetul.
Unge o tava cu unt si tapeteaz-o cu putin pesmet. Aseaza un strat de felii de paine inmuiate in lapte in tava, toarna merele calite, intinde-le pe toata suprafata feliilor si apoi acopera-le cu restul de felii. Baga tava in cuptorul incins, cam 20 de minute, la foc mediu.
Inainte cu 1-2 minute de a fi gata, presara putin zahar deasupra si lasa-l sa se caramelizeze.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro