Budinca Malva. Incearca aceasta reteta traditionala din Africa de Sud!

Budinca Malva. Incearca aceasta reteta traditionala din Africa de Sud!
Budinca Malva. Incearca aceasta reteta traditionala din Africa de Sud!

Desert traditional in Africa de Sud – servit de obicei de Craciun sub forma unui chec caramelizat, stropit cu sos din belsug – budinca Malva este un adevarat rasfat.

 

Ingrediente:
Pentru blat:
100 gr zahar,
1 ou,
1 lingura gem,
100 gr faina,
5 gr praf de copt,
1 lingura unt topit,
30 ml lapte,
1 lingurita otet,
sare.
Pentru sos:
200 ml smantana lichida,
100 gr unt,
100 gr zahar,
100 ml apa fierbinte,
esenta de vanilie.
Mod de preparare:
Intr-un bol perfect uscat, amestecam zaharul cu oul intreg si cu gemul.
Cand amestecul isi schimba textura si se transforma intr-o crema de culoare crem-galbui, se toarna peste acesta laptele amestecat cu lingurita de otet si untul topit.
Separat, faina se amesteca cu praful de copt si sare. Apoi, faina se adauga, in ploaie, peste aluatul obtinut mai devreme.
Tapetam o tava cu unt si turnam aluatul in ea.
Introducem tava la cuptorul incalzit la 170 grade, pentru 35  minute. Incercam blatul cu o scobitoare, pentru a ne asigura ca este copt suficient.
Cat tip se coace blatul, vom pregati sosul. Acesta trebuie turnat peste blat, imediat ce este scos din cuptor.
Pentru sos, se vor pune toate ingredientele necesare intr-o craticioara si, pe foc, amestecam din cand in cand, pana cand da in clocot.
Nu se lasa pe foc mai mult de 5 minute! Se toarna apoi peste blat.
Se poate servi ca atare, de obicei la temperatura camerei, cu frisca sau inghetata.

Ingrediente:

Pentru blat:

100 gr zahar,
1 ou,
1 lingura gem,
100 gr faina,
5 gr praf de copt,
1 lingura unt topit,
30 ml lapte,
1 lingurita otet,
sare.



Pentru sos:

200 ml smantana lichida,
100 gr unt,
100 gr zahar,
100 ml apa fierbinte,
esenta de vanilie.

Mod de preparare:

Intr-un bol perfect uscat, amestecam zaharul cu oul intreg si cu gemul.

Cand amestecul isi schimba textura si se transforma intr-o crema de culoare crem-galbui, se toarna peste acesta laptele amestecat cu lingurita de otet si untul topit.


Separat, faina se amesteca cu praful de copt si sare. Apoi, faina se adauga, in ploaie, peste aluatul obtinut mai devreme.

Tapetam o tava cu unt si turnam aluatul in ea. Introducem tava la cuptorul incalzit la 170 grade, pentru 35  minute. Incercam blatul cu o scobitoare, pentru a ne asigura ca este copt suficient.

Cat tip se coace blatul, vom pregati sosul. Acesta trebuie turnat peste blat, imediat ce este scos din cuptor.


Pentru sos, se vor pune toate ingredientele necesare intr-o craticioara si, pe foc, amestecam din cand in cand, pana cand da in clocot. Nu se lasa pe foc mai mult de 5 minute! Se toarna apoi peste blat.

Se poate servi ca atare, de obicei la temperatura camerei, cu frisca sau inghetata.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

sursa

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies