Fie că ați decis să vă mutați împreună fiindcă relația voastră este una puternică, sau că v-ați căsătorit, intervin aspecte importante și schimbări majore în viețile voastre. Banii reprezintă un aspect esențial pentru orice individ și este vital să stabiliți împreună cum veți gestiona bugetul de acum încolo.
Fie că ați decis să vă mutați împreună fiindcă relația voastră este una puternică, sau că v-ați căsătorit, intervin aspecte importante și schimbări majore în viețile voastre.
Descoperă în rândurile de mai jos dacă este mai bine să aveți banii la comun sau separat, dar și sfaturi cu privire la gestionarea bugetului familiei
Ce e recomandat: buget 50/50 sau fiecare cu banii lui?
Citește și: Cum să răspunzi atunci când el vrea să îți dezvăluie trecutul. 3 sfaturi esențiale care vor conta pentru el
Citește și: Care sunt cele mai frecvente greșeli pe care femile le fac atunci când întâlnesc un bărbat
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Atunci când relația este la început sau locuiți separat, este evident că fiecare are banii lui, deoarece cheltuielile sunt individuale.
Bugetul personal și propriile nevoi
Fiecare dintre noi are propriile nevoi sau dorințe, ce costă o anumită sumă de bani. De cele mai multe ori, femeile obișnuiesc să cheltuie mai mulți bani pentru propria persoană, deoarece au mai multe nevoi. În funcție de fiecare doamnă, apar cheltuieli pentru vopsit părul, manichiura și pedichiură, produse de îngrijire și machiaj, cosmetică și așa mai departe. Este esențial să faci un calcul pentru a vedea câți bani se duc lunar pentru astfel de servicii. De asemenea, există diverse activități pe care le facem, ce vin la pachet cu o anumită sumă de bani, precum abonamentul la sală, ședințe de masaj, diverse workshop-uri. La fel ca și femeile, și bărbații au nevoi și pasiuni, în funcție de preferință. Este recomandat ca ambii parteneri să aibă și bani separați, pentru a nu se simți constrânși sau controlați financiar. În acest mod, nu trebuie să te justifici pentru fiecare bănuț cheltuit și nu trebuie să ceri permisiunea partenerului. După ce ați strâns banii la comun pentru cheltuielile comune, păstrați suma de bani necesară pentru bugetul personal.
Cum să gestionezi bugetul familiei
Bugetul familiei este diferit în funcție de nevoile și aspirațiile fiecăruia. Așa cum am precizat mai sus, este vital să analizați care sunt cheltuielile casei și să plătiți 50/50. De asemenea, majoritatea cuplurilor au scopuri comune, fie că discutăm de achiziționarea unei mașini, renovarea casei sau o anumită vacanță. De aceea, este important să aveți un cont comun de investiții, unde să economisiți împreună pentru scopurile comune. În acest caz, este important să comunicați deschis și să stabiliți împreună ce decizie luați, atunci când este vorba de investit sume mai mari de bani. Cu siguranță partenerul de viață se va supăra dacă vei decide singur să cumperi o canapea nouă, din banii pe care îi aveți la comun. Totuși, este important să aveți și bani separați, pentru cheltuielile individuale. Spre exemplu, nu vei fi de acord ca partenerul de viață să cheltuie din banii comuni pentru cadoul pentru colegul de la muncă,
sau accesoriile de care are nevoie pentru pescuit.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.