Prajitura "Cutremur" este un desert usor de facut si foarte delicios. Reteta nu este complicata si iti asigura un deliciu pentru familia ta.
Ingrediente:
1 cutie amestec-praf pentru tort de ciocolata
80 ml ulei
3 oua
345 ml apa
180 g fulgi de cocos
185 g chips-uri de ciocolata/bucatele de ciocolata
125 g nuci pecan tocate
115 g unt
240 g mascarpone
450 g zahar
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la treapta mare. Unge o tava cu ulei.
Combina amestecul pentru tort de ciocolata cu uleiul, ouale si apa cu ajutorul unei spatule sau a unui mixer de mana. Toarna amestecul uniform peste primul strat din tava.
Intr-o craticioara medie topeste untul cu mascarpone. Cu ajutorul unei spatule sau a unui mixer, incorporeaza zaharul, pana obtii un rezultat cremos si omogen.
Pune compozitia peste stratul de ciocolata din tava si incorporeaza-l spiralat, cu ajutorul unui cutit.
Da la cuptor pentru 35-45 minute. Este gata cand nu se va mai clatina in tava dacă o zgaltai. Nu merge sa probezi cu scobitoarea, deoarece este un tort mai putin uscat, mai lipicios, care se va prinde mereu de scobitoare.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro