Vremea schimbatoare de afara ne confirma faptul ca iarna se apropie cu pasi repezi, iar stocul de bunatati din camara trebuie facut cat se poate de repede si, de ce nu?, cu un minim de efort.
Iata mai jos o reteta foarte simpla de castraveti murati in saramura, care ii va da gata pana si pe cei mai pretentiosi membri ai familiei:
INGREDIENTE
4 kg de castraveti
3 morcovi mari
20 catei de usturoi
3-4 bete de marar
4 bucati de hrean
1 pachet de piper negru boabe
6-7 tije de telina
1 pachet de boabe de mustar
10 frunze de dafin
5 litri de apa
5 linguri de sare
MOD de PREPARARE
Se aleg borcanele in
Peste o zi, scurgeti apa din borcane inapoi in cratita si o puneti la fiert pret de cinci minute, pentru ca mai apoi sa o turnati din nou in borcanele cu castraveti.
Dupa preferinte, procedeul se poate repeta si a treia oara, pentru a ne asigura ca legumele nu se vor inmuia.
La sfarsit, se inchid bine capacele, iar borcanele se asaza cu fundul in sus, pe un prosop, pana devin reci. Se pot pastra pe rafturile din camara sau oriunde altundeva, chiar si la temperatura camerei.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro