Bunatati in Postul Pastelui: Tocanita cu ciuperci si dovlecei. Mere coapte cu magiun de prune si nuca

Bunatati in Postul Pastelui: Tocanita cu ciuperci si dovlecei. Mere coapte cu magiun de prune si nuca
Bunatati in Postul Pastelui: Tocanita cu ciuperci si dovlecei. Mere coapte cu magiun de prune si nuca

O tocanita cu ciuperi proaspete, dovlecei cu scrijele asortate cu salata de varza, iar ca desert mere coapte cu magiun de prune si nuca. Sunt doar cateva dintre bunatatile cu care va puteti delecta in postul Pastelui. Iata cum le puteti pregati!

Dulcele pacat din viata de zi cu zi e placere nevinovata in post. Inlocuiti laptele si ouale cu fructe, dulceata si nuca...

Dupa 10 minute la cuptor, desertul din imagine va scapa de pofte. Dar nu si de foame, ar spune gurmanzii! Ei bine, tocanita fara carne ati incercat-o? Ingredientele le-aveti, probabil, in camara: o ceapa, un ardei capia, 200 de grame de ciuperci, ulei de masline, vin, cimbru si rosii pasate.

Taiati, intre timp, ciupercile in bucati mari. Aruncati-le apoi laolalta cu celelate legume, dar nu le lasati la calit mai mult de 4 minute.

-Adaugam un varf de lingurita de cimbru

Adaugati in tigaie pasta obtinuta din doua rosii mari si turnati putina apa. Lasati sosul pe foc pana se ingroasa.

Gustoasa tocanita de ciuperci nu e completa fara un botz de mamaliga aburinda.

Odata ce sunt gata, oricat ne-ar fi de greu, le lasam sa se raceasca si ne apucam de pregatit un alt preparat delicios.

-Foarte cautat e dovleacul pane cu scrijele din cartofi si salata de varza.

DOVLECEI GUSTOSI

Minunile imbietoare se fac, usor, din ingrediente putine: 200 de grame de dovlecel, 200 de grame de cartofi, faina, mustar, sos de rosii, varza si otet.

Dintre ustensile, e bine sa aveti un grill: cartofii vor fi sanatosi ca cei facuti pe jar si gustosi ca cei din fast-food!

Cat le ia rondelelor sa-si lase apa, ne ocupam de aluat. Dintr-o lingura de mustar, una de rosii, ulei de masline si faina, facem minuni.

- Cam 4 linguri de faina si 100 de ml de apa, e suficient...

In mai putin de 60 de minute, festinul de post e gata! Cele trei feluri de mancare il satura pana si pe cel mai pretentios gurmand!



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Cancerul dispare in 42 de zile. Acest medic austriac a vindecat peste 45.000 de persoane cu această reteta

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies