O tocanita cu ciuperi proaspete, dovlecei cu scrijele asortate cu salata de varza, iar ca desert mere coapte cu magiun de prune si nuca. Sunt doar cateva dintre bunatatile cu care va puteti delecta in postul Pastelui. Iata cum le puteti pregati!
Dulcele pacat din viata de zi cu zi e placere nevinovata in post. Inlocuiti laptele si ouale cu fructe, dulceata si nuca...
Dupa 10 minute la cuptor, desertul din imagine va scapa de pofte. Dar nu si de foame, ar spune gurmanzii! Ei bine, tocanita fara carne ati incercat-o? Ingredientele le-aveti, probabil, in camara: o ceapa, un ardei capia, 200 de grame de ciuperci, ulei de masline, vin, cimbru si rosii pasate.
Taiati, intre timp, ciupercile in bucati mari. Aruncati-le apoi laolalta cu celelate legume, dar nu le lasati la calit mai mult de 4 minute.
-Adaugam un varf de lingurita de cimbru
Adaugati in tigaie pasta obtinuta din doua rosii mari si turnati putina apa. Lasati sosul pe foc pana se ingroasa.
Gustoasa tocanita de ciuperci nu e completa fara un botz de mamaliga aburinda.
-Foarte cautat e dovleacul pane cu scrijele din cartofi si salata de varza.
DOVLECEI GUSTOSI
Minunile imbietoare se fac, usor, din ingrediente putine: 200 de grame de dovlecel, 200 de grame de cartofi, faina, mustar, sos de rosii, varza si otet.
Cat le ia rondelelor sa-si lase apa, ne ocupam de aluat. Dintr-o lingura de mustar, una de rosii, ulei de masline si faina, facem minuni.
- Cam 4 linguri de faina si 100 de ml de apa, e suficient...
In mai putin de 60 de minute, festinul de post e gata! Cele trei feluri de mancare il satura pana si pe cel mai pretentios gurmand!