Bunica Gherghina de pe TikTok și-a dezvăluit secretul pentru cel mai gustos cozonac. Cum să gătești cel mai aromat și pufos cozonac cu nucă, rahat și stafide!

reteta de cozonac pufos
Bunica Gherghina de pe TikTok și-a dezvăluit secretul pentru cel mai gustos cozonac. Cum să gătești cel mai aromat și pufos cozonac cu nucă, rahat și stafide!

Cea mai simpatică bunică de pe rețelele de socializare a publicat o rețetă de cozonac ce poate fi cu ușurință, încercată în bucătăria casei tale.

Aflată în față camerei, mamaia Gherghina a spus care este secretul unui cozonac perfect. Tot ceea ce trebuie să faceți este să aveți căldură în camera în care pregătiți desertul și să aveți toate ingredientele la temperatura camerei.

Ingredientele pentru cozonacul cu nucă, rahat și stafide 

Citește și: Reţeta de plăcintă cu brânză, denumită şi „Cococi cu brânză”, a bunicii Gherghina de pe TikTok

  • 1.5 kg făină
  • 300 de grame de zahăr
  • 250 ml ulei
  • 12 ouă
  • Coaja de la două lămâi
  • Cacao
  • 250 de grame miez de nucă
  • 2 plicuri de zahăr vanilinat
  • 1 cub de drojdie
  • 1 cutie de rahat
  • 1 pungă de stafide
  • 500 ml lapte
  • Sare

"Pentru doi cozonaci, ne trebuie un cub întreg de drojdie.

Fărâmițăm bine drojdia într-un castron, puneți și o lingură de zahăr și două linguri de lapte cald. Amestecați bine în castron drojdia, laptele și zahărul, până se omogenizează. Apoi adăugați o lingură de făină și amestecați din nou. Lăsați acum să se dospească. Puneți 500 de ml lapte la încălzit și adăugați 300 de grame zahăr pentru a se topi. La frământatul aluatului de cozonac, ne trebuie 1.5 kilograme de făină.

Separați ouăle, într-un castron albușul și în altul, gălbenușurile. Am doar 10 gălbenușuri în castron. Adăugați o linguriță de sare. Începeți să bateți gălbenușurile până se face o spumă ușoară. Adăugați-le apoi peste făină. Puneți acum două pliculețe de zahăr vanilinat și coaja de la lămâi. Acum urmează să mă apuc de frământat.” a specificat bunica Gherghina de pe TikTok.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citește și: Rețetă de prăjitură Negresă făcută de bunica Gherghina de pe TikTok

Într-un recipient mare, mamaia din Teleorman a început să frământe aluatul pentru cozonacul cu nucă, stafide și rahat.

“Adăugăm și aluatul de drojdie care a crescut și adăugați treptat laptele. După ce ați frământat coca, începeți să adăugați uleiul care este puțin călduț.

Acum trebuie să puneți cât vreți voi, în funcție de cât de gras va doriți să iasă cozonacul. Coca trebuie lăsată la dospit, 30 minute sau o oră. Să vă asigurați că aveți căldură în cameră. În continuare o să preparam crema pentru cozonac.”

Ingrediente pentru crema de cozonac după rețeta bunicii Gherghina de pe TikTok

  • 6 albușuri de ou
  • 4 linguri de zahăr
  • 2 plicuri de cacao
  • 1 cutie de rahat
  • 1 pungă de stafide

“Bateți bine albușurile și cu zahărul. Adăugați apoi cele două plicuri de cacao. Mărunțiți nuca pentru a putea fi pusă deasupra compoziției de cacao. Tăiați coca de aluat și o împărțiți în două bucăți. Întindeți fiecare foaie pentru a pune umplutura. Puneți crema de cacao, nuca, rahatul și stafidele. Împletiți cozonacul și apoi îl lăsați din nou să crească.”

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cu o perie specială, bunica Gherghina a uns pe deasupra cozonacii cu gălbenuș de ou, fără a pune și albușul. Presărați câteva semințe de susan și mergeți cu ei la cuptor.

“Eu îi coc la 180, la foc mic.” a spus la final bunica Gherghina.

Pofta bună! 

cozonac cu nuca reteta bunicii

 


Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Reţetă de prăjitură cu nucă şi iaurt făcută de bunica Gherghina de pe TikTok

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies