Cea mai simpatică bunică de pe rețelele de socializare a publicat o rețetă de cozonac ce poate fi cu ușurință, încercată în bucătăria casei tale.
Aflată în față camerei, mamaia Gherghina a spus care este secretul unui cozonac perfect. Tot ceea ce trebuie să faceți este să aveți căldură în camera în care pregătiți desertul și să aveți toate ingredientele la temperatura camerei.
Ingredientele pentru cozonacul cu nucă, rahat și stafide
Citește și: Reţeta de plăcintă cu brânză, denumită şi „Cococi cu brânză”, a bunicii Gherghina de pe TikTok
- 1.5 kg făină
- 300 de grame de zahăr
- 250 ml ulei
- 12 ouă
- Coaja de la două lămâi
- Cacao
- 250 de grame miez de nucă
- 2 plicuri de zahăr vanilinat
- 1 cub de drojdie
- 1 cutie de rahat
- 1 pungă de stafide
- 500 ml lapte
- Sare
"Pentru doi cozonaci, ne trebuie un cub întreg de drojdie.
Separați ouăle, într-un castron albușul și în altul, gălbenușurile. Am doar 10 gălbenușuri în castron. Adăugați o linguriță de sare. Începeți să bateți gălbenușurile până se face o spumă ușoară. Adăugați-le apoi peste făină. Puneți acum două pliculețe de zahăr vanilinat și coaja de la lămâi. Acum urmează să mă apuc de frământat.” a specificat bunica Gherghina de pe TikTok.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Rețetă de prăjitură Negresă făcută de bunica Gherghina de pe TikTok
Într-un recipient mare, mamaia din Teleorman a început să frământe aluatul pentru cozonacul cu nucă, stafide și rahat.
“Adăugăm și aluatul de drojdie care a crescut și adăugați treptat laptele. După ce ați frământat coca, începeți să adăugați uleiul care este puțin călduț.
Ingrediente pentru crema de cozonac după rețeta bunicii Gherghina de pe TikTok
- 6 albușuri de ou
- 4 linguri de zahăr
- 2 plicuri de cacao
- 1 cutie de rahat
- 1 pungă de stafide
“Bateți bine albușurile și cu zahărul. Adăugați apoi cele două plicuri de cacao. Mărunțiți nuca pentru a putea fi pusă deasupra compoziției de cacao. Tăiați coca de aluat și o împărțiți în două bucăți. Întindeți fiecare foaie pentru a pune umplutura. Puneți crema de cacao, nuca, rahatul și stafidele. Împletiți cozonacul și apoi îl lăsați din nou să crească.”
Cu o perie specială, bunica Gherghina a uns pe deasupra cozonacii cu gălbenuș de ou, fără a pune și albușul. Presărați câteva semințe de susan și mergeți cu ei la cuptor.
“Eu îi coc la 180, la foc mic.” a spus la final bunica Gherghina.
Pofta bună!