Chef Adi Hădean și-a filmat mama în timp ce pregătea cornulețe cu aluat fraged.
Chef Adi Hădean reușește să încânte toți iubitorii gastronomiei prin preparatele pe care le alege de fiecare dată, iar de la deserturi până la mâncăruri tradiționale și gusturi mai complexe, reușește să surprindă și să împărtășească fiecare pas spre o farfurie delicioasă. Întotdeauna ne arată că toate ingredientele de care avem nevoie sunt la îndemâna noastră și este extrem de ușor să ne bucurăm de savoare în orice moment, chiar la noi în bucătărie.
Ingrediente:
- 1 kg făină
- 270 g unt
- 2 ouă
- 150 g zahăr
- praf de copt
- o jumătate linguriță de drojdie uscată
- smântână
- sare
- vanilie
- magiun sau nucă pentru umplutură
Cum pregătește mama lui chef Adi Hădean cornulețele în aluat fraged?
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
De această dată, bucătarul a filmat-o pe mama lui, care a pregătit cornulețe cu aluat fraged, care să aducă aminte de gustul copilăriei și de care să se bucure alături de întreaga familie. Rețeta este mai ușoară decât ne-am putea imagina, iar în câțiva pași, putem să realizăm și noi un desert delicios. Alege cu grijă cantitățile de ingrediente și amestecă făina cu untul, ouăle, zahărul, praful de copt și drojdia uscată, iar ulterior frământă cu smântână.
Când aluatul este gata, îl lasă la crescut, apoi întinde foile pe care le taie și le umple după preferințe, cu magiun sau nucă. Cornulețele fragede sunt gata rapid și readuc la masă gustul copilăriei. „Cornulețe cu unt sau cu untură. Noi facem cu unt. La 3 părți de făină, o parte de unt. Nu am pus chiar un kilogram de făină și am adăugat 270 de grame de unt, ca să iasă totuși sfărâmicioase.View this post on Instagram