Daca ai avut experiente proaste cu burgerii vegetarieni, aceasta reteta va fi cu siguranta pe placul tau. Este delicioasa!
Ingrediente
4 ciuperci portobello
100g branza de capra
70ml smantana lichida
250g ciuperci champignon
2 catei de usturoi
2 linguri ulei de masline
50g pesmet proaspat
2 fire de cimbru
2 felii de branza edam
2 chifle
1 lingura de ketchup
1
1 lingura de mustar dijon
1 salata verde mica
1 rosie mare
1 ceapa rosie
Mod de preparare
Inainte de a prepara burgerii, indeparteaza piciorul ciupercilor portobello. Bate branza de capra cu smantana pana obtii o textura mai cremoasa. Curata si piseaza usturoiul. Indeparteaza picioarele ciupercilor champignon si taie-le marunt. Incalzeste uleiul intr-o tigaie la foc mediu.
Adauga putin ulei si prajeste pesmetul si cimbrul. Amesteca pana cana totul devine maro si crocant. Adauga in mixtura de branza de apra si umple jumatate din doua ciuperci. Repeta pana cand obtii doi "burgeri" din ciuperci.
Pune putin ulei de pe burgerii din ciuperci, pune ciupercile pe grill si preseaza cu o spatula. Gateste cateva minute, apoi gateste inca 2 minute la 90 de grade. Intoarce si repeta pana cand ciupercile sunt gatite si centrul este moale. La final, apasa bine cu spatula astfel incat sa se preseze.
Pune feliile de branza edam pe fiecare burger din ciuperci si lasa la topit.
Taie chifele in doua si pune-le pe grill pana cand devin usor maronii si crocante.
Combina ketchupul, maioneza si mustarul. Aplica sosul obtinut pe partile interioare ale chifleleor. Adauga frunze de salata, ciupercile burger, ciupercile maruntite, ceapa si rosiile. Adauga a doua jumatate de chifla.
Sursa
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro